ANKARA-

Amerika'nın Las Vegas şehrinde düzenlenen Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası'nda 3 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanan A Milli Güreşçiler, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Ankara'da bir araya geldi.

Bakanlık binasında yapılan toplantıda Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın yanı sıra Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Başkanvekili Mustafa Fidan, milli sporcular ve antrenörler hazır bulundu.

BAKAN KILIÇ: "MADALYALAR İLE ŞEHİT AİLELERİNİ MUTLU ETTİNİZ"

Başarı haberlerini zorlu bir süreçte aldıklarını dile getiren Akif Çağatay Kılıç, Las Vegas'ta tarih yazan güreşçileri tebrik ederek sözlerine başladı.

Kazanılan başarıların şehitlere armağan edildiğini hatırlatan Kılıç, "Vatanımız, milletimiz ve bayrağımız için şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Sizin oradaki duruşunuzla ve bayrağımızı göndere çekmenizle inanıyorum ki onlara da büyük bir huzur verdiniz, ailelerine gurur yaşattınız. Tabii bu anlamda Rıza'nın, Taha'nın, Selim'in ve Elif'in Rio 2016 kotası almış olmasından dolayı kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum ve kendilerini tebrik ediyorum. Tabii Selçuk ve Yakup'un kiloları olimpiyatta olmadığı için kota almadılar ama onların madalyaları bizler için çok önemli" diye konuştu.

Ata sporu güreşin Türkiye için büyük önem arz ettiğini vurgulayan Bakan Kılıç, milli güreşçilere olan desteklerinin devam edeceğini söyledi.