Turgutlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Orta Park’ta çocuk oyun alanına konuşlandırılan kepçe şeklindeki oyuncak çocukların ilgi odağı oldu. Klasik çocuk oyun guruplarından farklı olarak Turgutlulu çocukların beğenisini toplayan oyuncak miniklerden tam not aldı.
Turgutlu’da farkındalık oluşturacak çalışmalara imza atan Park ve Bahçe İşleri Müdürlüğü’nün iş makinelerinden ‘kepçe’ şeklindeki çocuk oyun gurubu büyük ilgi gördü. Yerleştirildiği Orta Park’ta çocuk oyun alanında dikkat çeken oyun gurubu hem çocuklar hem de aileleri tarafından beğenildi. Gerek sosyal medya üzerinden gerekse birebir yapılan görüşmelerde bu ve buna benzer çalışmaların devamını talep eden Turgutlulu aileler, modern şehre yakışacak çalışmalardan mutluluk duyduklarını ifade ederek, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ve ekibine teşekkür ettiler.
Oyuncağı diğerlerine benzemediği için sevdiğini söyleyen 4 yaşındaki Seyhan Demirburan, “Bu oyuncak diğerlerine benzemiyor. O yüzden çok sevdim.” derken 9 yaşındaki Yılmaz Erdoğan ise oyuncakla ilgili görüşlerini şöyle ifade etti: “Boş zamanlarımda sürekli bu parktayım. Şimdi burası bu oyuncakla daha güzel olmuş.”
Oyuncağı beğendiğini belirten 12 yaşındaki Metehan Yıldırım ise, “Kepçe oyuncağı hoşuma gitti. Turgutlu’daki bütün parklarda bunun gibi oyuncaklar olsun isterim. Kepçe gibi bu oyuncağı bizlere armağan ettiği için Başkanımız Turgay Şirin’e teşekkür ediyorum.” diyerek duygularını ifade etti.
9 yaşındaki Zeynep Atay ilk kez böyle bir oyuncak gördüğünü anlatarak salıncağı çok sevdiği için kepçeyi de sevdiğini söyledi. 10 yaşındaki Efecan Tekiner, “Oyuncak çok hoşuma gitti. Orta Park’a her geldiğimde mutlaka salıncakta sallanıyorum.” derken 8 yaşındaki Sezginur Öne de duygularını şöyle belirtti: “Arkadaşlarımla beraber bu oyuncakta sallanmayı seviyorum.”