Olay, saat 10:00 sıralarında Haymana ilçesine bağlı Karasüleymanlı Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, akraba oldukları öğrenilen iki aile arasında, hasat sonrası buğday paylaşımı için depo yeriyle ilgili tartışma çıktı. Yaşanan silahlı kavgada Erdal Yeşil (45) ve Lütfiye Yeşil (5) hayatını kaybederken, Lütfiye Eren, İnanç Yeşil ve Nuray Yeşil isimli kişiler yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Haymana Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ölen kişilerin yakınları olay yerinde sinir krizi geçirdi.

Olayla ilgili mahalle sakinlerinden Gencer Öztürk, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Olayların garaj yüzünden çıktığını öğrendik. Biz buraya geldiğimizde zaten biri çocuk olmak üzere, bir kişinin de öldüğü bilgisini aldık. İki aile de akraba. iki amca çocukları bunlar. Tabiî ki böyle bir olayın yaşanması köy için de kötü bir olaydı. Böyle bir olayın yaşanması çok kötü. Burada bir ağır yaralımız var, o da Ankara sevk edilmiş. Az önce de kızın babasının öldüğü haberi zaten geldi. Şu anda gördüğünüz gibi iyi değiller.”
Olayla ilgili Ankara İl Jandarma ve Haymana İlçe Jandarma ekipleri mahallede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgisi olan 3 şüpheli gözaltına alındı.