BODRUM'da düzenlenen 12'nci Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'ne konuk olan Avusturyalı Trio Klavis, 'Müziğin Coğrafyası' adındaki konserleriyle klasik müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Festivalin sanat danışmanı Piyanist Gülsin Onay, Suruç'taki terör saldırısını lanetlediklerini söyleyerek "Bu akşam notalar sırf cehalete inat olsun diye evrene barış ve huzur tınıları göndermeye devam edecek" dedi.
DenizBank ana sponsorluğunda devam eden 12'nci Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Avusturyalı Trio Klavis'i konuk etti. Kemanda Jenny Lippl, saksofonda Miha Ferk ve piyanoda Sabina Hasanova'dan oluşan Trio Klavis'in Gümüşlük Antik Taş Ocağı'nda verdiği konser, 'Müziğin Coğrafyası' adıyla müzikseverlerle buluştu.
Suruç'ta meydana gelen terör olayının ardından yapılıp yapılmayacağı tartışılan konser, Devlet Sanatçısı Gülsin Onay'ın çabaları ile gerçekleşti. Festivalin sanat danışmanı Piyanist Gülsin Onay, "Teröre karşı en güzel cevap sanattır. Biz eğlence müziği yapmıyoruz. Klasik müzik eserleri çoğunlukla matem dönemlerinde bestelenip icra edilmiştir. Dünya ne yazık ki çok savaş gördü ama klasik müzik hiçbir zaman susmadı. Adıyaman ve Suruç'ta terörün hunharca katlettiği vatandaşlarımız için Tanrı'dan rahmet ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Milletçe acımız çok büyük ve dayanılmaz halde. Her ne şekilde ve kime karşı yapılırsa yapılsın, her türlü terörü koşulsuzca lanetliyoruz. Bu akşam notalar sırf cehalete inat olsun diye evrene barış ve huzur tınıları göndermeye devam edecek" diye konuştu. Trio Klavis üyeleri, Heitor Villa-Lobos'un eserini, hayatını kaybedenlere adadıklarını ifade ettiler.
ÇÖKERTME TÜRKÜSÜ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Grup konserin ikinci yarısında Bodrum halk türküsüyle izleyicinin karşısına çıktı. Aynı zamanda bir dünya prömiyeri de yapan üçlü meşhur 'Çökertme' türküsünü, Miha Ferk'in düzenlemesiyle yorumladı. Büyük ilgi gören 'Çökertme'nin ardından gece, Trio Klavis'in gerçekleştirdiği bis ile sonlandı.
12'inci Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 23 Temmuz Perşembe akşamı 3'üncü Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması'nın finali ve dereceye girenlerin performanslarıyla Gümüşlük Antik Taş Ocağı'nda devam edecek.

FOTOĞRAFLI