ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesi tarafından 7'ncisi düzenlenen Geleneksel Çorum Yağlı Güreşleri'nde Recep Kara başpehlivan oldu.

Nazmi Avluca Spor Tesisleri'nde düzenlenen güreşlerde, 14 ayrı kategoride 600'e yakın sporcu mücadele etti.

Oldukça çekişmeli geçen müsabakalarda pehlivanlar rakiplerini yenebilmek için büyük çaba gösterdi. Güreşseverlerin en çok ilgi gördüğü müsabaka ise başpehlivanlık mücadelesi oldu.

Müsabakalarda yarı finale çıkan Recep Kara, Ünal Karaman, Serhat Balcı ve Hamza Köseoğlu, finale çıkabilmek için kıyasıya mücadele etti.

 Yarı finalde rakiplerini yenen Kara ile Karaman, er meydanında bu kez başpehlivanlık için karşı karşıya geldi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği ve yaklaşık 20 dakika süren müsabaka sonunda Kara başpehlivanlığı kazandı. Recep Kara geçen yıl da kazandığı Çorum Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık unvanını korudu.

Güreşlerde kategorilerinde dereceye giren pehlivanlara, madalya ve para ödülü verildi. Başpehlivanlık müsabakasının ardından kürsüye çıkan Recep Kara, Ünal Karaman ve Serhat Balcı'nın madalya, kupa ve para ödülünü Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın verdi.

 

-  "Gerektiği takdirde silah kuşanır, dağda ve cephede göğüs göğüse çarpışırız" 

 

Güreşlerde başpehlivanlığı kazanan Recep Kara, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kazandığı başarıdan dolayı gurur ve mutluluk duyduğunu ancak terör saldırıları nedeniyle sevinemediğini söyledi.

Terör saldırılarında şehit olan asker ve polislere başsağlığı, ailelerine de sabır dileyen Kara, "Ben, Çorum'dan, buradaki er meydanından sesleniyorum. Biz bugün er meydanında kispet giyip güreş tutuyoruz ama Allah'ın da izniyle gerektiği takdirde silah kuşanır, dağda ve cephede göğüs göğüse çarpışırız. Halkımız müsterih olsun. Bu şerefsizleri sevindirmeyelim. Ata sporumuzla bir arada olacağız, diri olacağız, iri olacağız ve bu vatan hainlerini sevindirmeyeceğiz. Bu güreşler de devam edecek inşallah" şeklinde konuştu.