BUCASPOR'un 4 Ağustos'ta yapılan olağanüstü kongresinde yeniden göreve getirilen Çetin Kayışlı başkanlığındaki yönetim kurulu, 11 futbolcuyla sözleşmelerini 2'şer yıl uzatma konusunda anlaşma yapıldığını duyurdu.
Yönetim Kurulu Üyesi Sait Demir, mukaveleleri 2016 yılında bitecek Ferhat, Mehmet, Tahacan, Berkin, Burakcan ve Emre Şahin'le 2018'e, sözleşmeleri 2017'de sona erecek Ömer, Batuhan, Burak Aydın ve Abdullah'la da 2019'a kadar yeni kontrat yapılacağını açıkladı. Demir, mukavelesi sona eren Yasin'le de anlaşma sağladıklarını bildirdi.
Yabancı futbolculara olan borçtan kaynaklanan 2 yıllık transfer yasağı süresince sıkıntı çekmemek için kadroyu korumaya çalıştıklarını söyleyen Sait Demir, "Başkanımız Çetin Kayışlı 6 gün içinde 11 oyuncumuzla da görüştü. Temaslar olumlu sonuçlandı. Kulübün geleceği güvence altında" diye konuştu.
Sözleşmesini tek taraflı feshederek Boluspor'a giden Emrecan için TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na haksız fesih başvurusunda bulunduklarını da söyleyen Demir, "Oyuncunun lisansının iptalini istedik. Kararın lehimize sonuçlanacağına inanıyorum" dedi.