Mersin’in Yaz Kur’an kurslarının yoğun ilgi gördüğü ilçelerinden Erdemli’de bu yıl 80 Kur’an kursu ve 179 camide yaklaşık 8 bin öğrenciye eğitim verilecek.
Kursların açılışı dolayısıyla derslere katılan Erdemli İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, ilçede yaklaşık olarak 8 bin öğrencinin yaz Kur’an kurslarından faydalanacağının düşünüldüğünü belirterek,
“Yaz Kur’an kursları yılın iki ayında açık bulunuyor. Bu sürede 3 dönem halinde eğitim öğretim planlanıyor. Çocuklarımızın yaz tatiline girmesiyle camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda yaş farkı gözetmeksizin, öğrencilerimize Kur’an-ı Kerim’i daha iyi öğrenme, mealini okuyabilme gibi konularla birlikte ilmihal bilgileri, siyer gibi dini bilgiler de veriliyor. Bütün çocuklarımızı camilerimize bekliyoruz. Ramazan’ın bereketi, çocuklarımızın camiler ve aynı zamanda yaz Kur’an kurslarıyla buluşmasıyla daha da güzel manaları ifade etmektedir” dedi.

Erdemli’de 80 Kur’an kursu ve 179 camide eğitim öğretimin devam ettiğini de hatırlatan Türkmenoğlu, “Kur’an kurslarımızdan 18 tanesi yatılı olarak hizmet verecek. Bu da yaklaşık bin 300 öğrenciye tekabül ediyor. Diğerleri ise gündüz eğitim verecek ve her yaştan öğrenciye açık. Yaz Kur’an kurslarımızda kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okumasını bilmeyen kimsenin kalmamasını hedefliyoruz. Okumayı bilenlerin okumalarını daha da geliştirmesini istiyoruz. Bir Müslüman olarak baş kitabımız, müracaat kitabımız, hayat kitabımız Kur’an-ı Kerim’den uzak kalmayalım, düşüncesiyle Diyanet İşleri Başkanlığımızın öncülüğünde bu hizmeti veriyoruz” diye konuştu.

Türkmenoğlu, çocukların temelden Kur’an-ı Kerim’i daha doğru ve güzel öğrendiğine de dikkat çekerek, bütün çocukları camilere ve Kur’an kurslarına davet etti.
Erdemli Merkez Camii’nde verilen eğitime katılan 8 yaşındaki Perihan Güven ise , “Geçen yıl başlamıştım, bu yılda devam edeceğim. Camiye gidince kendimi rahat hissediyorum. Arkadaşlarımızla oyun da oynayabiliyoruz” diye konuştu.