Edinilen bilgilere göre kaza Manisa Balıkesir yolu 44. kilometresinde Balıkesir'e 700 metre kala saat 21.30 sıralarında meydana geldi.
Bekir Ulusoy idaresindeki 34 HA 5228 plakalı şehirlerarası yolcu otobüsü, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki beton bariyerlere çarparak yoldan çıktı ve yaklaşık 30 metre boş tarlada sürüklendi.

YANGIN DEĞİL, ÇARPMA SONUCU YAŞAMINI YİTİRDİLER
Çarpmanın etkisiyle bir anda alev alan otobüste bulunan yolculardan bazıları camdan fırladı, bazıları da kendi imkanlarıyla çıktı. Kazada ilk belirlemelere göre sürücü Bekir Ulusoy olay yerinde yaşamını yitirirken, 9'u yolcu 2'si muavin 11 kişi de yaralandı. Otobüsün alev aldığı sırada içinde yolcu bulunmadığı hayatını kaybeden sürücünün ve yolcuların çarpmanın etkisiyle meydana geldiği ifade edildi. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla 7'si Akhisar'daki hastanelere 3'ü de Balıkesir'deki hastanelere kaldırıldı.

YOL SAATLERCE KAPALI KALDI
Kaza nedeniyle Manisa Balıkesir-İstanbul karayolu saatlerce trafiğe kapatılırken kilometrelerce uzun kuyruklar meydana geldi. Jandarma ve trafik ekipleri yolda önlem alırken savcının olay yerindeki incelemeleri sonrasında yol yeniden trafiğe açıldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.