Karadeniz-Akdeniz yolunun Ordu ili etabının Uzunisa mevkisinde bulunan 15. kilometresinde duble yolun yapımı sırasında yıkılması planlanan evler tek tek istimlak edilerek yıkıldı. Ancak 3 katlı bir evin sahibi Uğur Beyazıt, ruhsatlı olan evi için önerilen istimlak ücretini beğenmeyince yıkılmasına karşı çıktı. Yapılan ikna görüşmelerine rağmen ‘Karadenizli damarı’ tutan Uğur Beyazıt, Karayolları Genel Müdürlüğü’nü mahkemeye verdi.

10 YILDIR SÜREN DAVA, BİR DAİRE FİYATINA BİTTİ

Karşılıklı açılan davalar sürerken duble yolun Uzunisa mevkisindeki etabı huni şeklini aldı. Otoban niteliğini taşıyan yolda araç sürücüleri aniden karşılarına çıkan ev sebebiyle zor anlar yaşadı.

Karayolları, tehlike oluşturan bu duruma 'Daralan yol ve hız sınırı 30' tabelasıyla geçici bir çözüm buldu.

Bu arada 3 katlı evini 10 yıldır yıktırmayan ve istimlak ettirmeyen Uğur Beyazıt ile Karayolları Genel Müdürlüğü arasındaki mahkeme yıllarca sürdü. Mahkeme, davayı en sonunda bilirkişiye havale etti. Bilirkişinin kararı sonucu mahkeme, 3 katlı evin arsasına 98 bin TL, 3 katlı eve 165 bin TL değer biçti. Buna göre Uğur Beyazıt’ın evinin ek ödemelerle birlikte bir daire fiyatı olan yaklaşık 270 bin TL istimlak bedeli ile yıkılmasına karar verildi.

“TEMYİZE GİTMEYECEĞİM”

Ev sahibi Uğur Beyazıt, mahkemenin yıllarca sürdüğünü, temyiz ve itirazlarla davanın defalarca bozularak tekrar görüldüğünü belirtti. En son mahkemenin dosyayı bilirkişiye havale etmesi üzerine 5 aydır hukuki süreç yaşandığını belirten Beyazıt, “Mahkeme bitti artık. Evin yıkılmasına karar verildi. Arsası ile birlikte 270 bin TL değer biçildi. Parayı da aldım. Temyize gitmeyi de düşünmüyorum çünkü artık daha uzatmak istemiyorum” dedi.