Bilimsel çalışmalarıyla daha da iddialı bir konuma yükselmeyi hedefleyen Uludağ Üniversitesi, Türkiye’nin savunma ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanması amacıyla önemli projelere imza atan ASELSAN ile ortak çalışmalara imza atmak üzere işbirliği protokolü imzaladı.
İşbirliğine ilişkin çerçeve protokol, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Oğuz Borat ve Ar-Ge ve Teknoloji Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı İsmet Atalar tarafından imzalandı.
Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, protokolün bilimsel ve teknolojik araştırmalar ile eğitime yönelik çalışmaları içerdiğini belirterek, bu işbirliğiyle ASELSAN tarafından Uludağ Üniversitesi araştırmacılarına öncelik sağlanmasını da beklediklerini ifade etti.
ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Oğuz Borat da bir dönem görev yaptığı Uludağ Üniversitesi ile yapılan işbirliğinin diğer üniversitelere de örnek olmasını temenni etti.
Protokol ile ASELSAN, bünyesindeki teknik altyapı ile askeri, sanayi ve ticari ilişkilerini Üniversitenin hizmetine sunarak, nitelikli araştırmalar yapılmasına ve bilim insanı yetiştirmeye yönelik faaliyetlerde bulunulacak. Uludağ Üniversitesi de sahip olduğu akademik altyapının araştırma potansiyeli ile birleştirilerek oluşturulan işbirliğini ülke ve sanayi ihtiyaçlarına yönelik olarak geliştirilmesine destek verecek.
İmzalanan çerçeve protokol uyarınca Uludağ Üniversitesi ve ASELSAN, bilgi birikiminin teknoloji geliştirme yeteneği ile pekiştirildiği, Ar-Ge süreçlerine yönelik nitelikli yaklaşımların yaygınlaştırıldığı, kaynakların kaliteli, verimli ve en etkin şekliyle kullanıldığı projeler üzerinde çalışacak.
Birlikte gerçekleştirecekleri projelere dayalı makale, bildiri, patent vb. çalışmaların da yapılacağı işbirliğinde ayrıca, laboratuvar, test ve karakterizasyon altyapıları karşılıklı kullanılacak, seminer, konferans, tanıtım etkinlikleri de gerçekleştirilecek.