Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, ’Tarım ve İnsan’ konulu fotoğraf yarışmasının bu yıl 7.’sinin düzenleneceğini kaydetti.
Gümüş, toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesini amaçlayan 7. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nda bu güne kadar Kütahya’da dereceye giren katılımcı olmamasından dolayı duyduğu üzüntüyü belirterek tüm Kütahyalı fotoğrafçıları ve fotoğrafseverleri Tarım ve İnsan konulu fotoğraf yarışmasına katılmaya davet etti.
Gümüş, “İlimizin sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri yanında, doğanın tüm renklerine sahip muhteşem güzellikleri ve insanımızın kendine has doğal hali amatör ve profesyonel fotoğrafçıların kadrajında ölümsüzleşmeyi bekliyor” dedi.
Gümüş, "Yarışmacılar tarım, hayvancılık, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, tarım ürünlerinin işlenmesi, çiftçi, köylü ve köy yaşamına dair her türlü faaliyeti konu alan fotoğraflarla yarışmaya katılabilecek. Fotoğraflar jpeg formatta,300 dpi çözünürlükte ve kendi orijinal boyutlarında CD veya DVD kaydedilerek başvuru formu ile birlikte yarışma sekretaryasına gönderilecek" dedi.(EFE)