SAMSUN (AA) - AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve Ahmet Demircan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan'ı ziyaret etti.

Ziyarette Akan, milletvekilleri Karaslan ve Demircan'a hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, üniversite hakkında bilgi verdi.

OMÜ'nün Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasında olduğunu belirten Akan, ''Göreve geldikten sonra OMÜ'de bir çok alanda önemli çalışmalara imza attık. Şehirden kopuk olan üniversiteyi şehir ile buluşturduk. OMÜ'yü Türkiye'de ve dünyada tanınan bir üniversite yaptık'' dedi.

AK Parti Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise üniversitelerin bulundukları bölgeye değer kattığını belirterek, ''Bu bilinçle hareket eden AK Parti, 2002 yılında 76 olan üniversite sayısını bugün 176’ya ulaştırdı. Dönemimizde 49’u vakıf ve 51’i devlet üniversitesi olmak üzere toplam 100 yeni üniversite kurulmasını sağladık. 81 ilimizin tamamını üniversiteye kavuşturduk. Bu anlamda OMÜ gerek bilimsel altyapısıyla, gerek öğretim kadrosuyla, gerek yerleşkesiyle, her anlamda bir marka. Samsun için çok önemli bir değer. Kaliteli eğitimi ile yerli ve yabancı öğrenci sayısı her geçen sene artan OMÜ, Türkiye'den ve dünyadan gördüğü talep ile şehrin yükselen değeri. Üniversitemiz bugüne kadar bir çok sektörle işbirliği yaparak güzel çalışmalara imza attı. Bundan sonra da yapılacak işbirlikleri ile daha güzel çalışmalara imza atılacaktır" diye konuştu.