Büyükşehir Belediyesi tarafından Akkışla’da yaptırılacak olan ’Kadın ve Gençlik Merkezi’nin temeli, düzenlenen törenle atıldı. Soğuk ve yağışlı havaya rağmen Akkışlalıların törene ilgisi büyüktü.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile eski başkan ve AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki’nin yanısıra ilçe belediye başkanları, partililer ve kalabalık bir halk topluluğunun katılımıyla düzenlenen törende ilk konuşmayı yapan Akkışla Belediye Başkanı Ali Ergül, tüm geliri 72 bin lira olan bir belediye olarak bu tür yatırımlar yapmalarının mümkün olmadığına dikkat çekerek, "Büyükşehir Belediyesi’nden Allah razı olsun. Her iki başkanım da Akkışla’ya büyük ilgi gösteriyorlar. Her zaman bizimle omuz omuza yürüyorlar. Bizim kendi imkanlarımızla bu tür tesisler yaptırmamız mümkün değil. İlçemize kazandırılacak olan bu tesis için kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de hizmetin tek elden yürütülerek kaynakların daha verimli kullanılması ve özelliklede imar ve planlama bütünlüğü açısından son derece önemli bir kanunun bir yıl önce hayata geçirildiğine vurgu yaparak, "Bu kanunla birlikte başta atıksu arıtma tesisi, kanalizasyon ve içme suyu çalışmalarını kapsayan altyapı yatırımları olmak üzere ulaşım, itfaiye ve mezarlık gibi hizmetler Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Biz, bu kanun daha yürürlüğe girmeden önce tüm ilçelerimizin ihtiyaçlarını tespit ettik ve kanunla birlikte yatırımları tek tek hayata geçirmeye başladık. Bugün burada Akkışla’nın sosyal kültürel hayatına canlılık katacak ’Kadın ve Gençlik Merkezi’nin temelini atıyoruz. Burada bir yandan gençlerimiz vakitlerini nezih bir ortamda en güzel ve verimli şekilde değerlendirirken bir yandan da kadınlarımız kendilerini geliştirebilecekleri mesleki eğitimler, el sanatları ve beceri kursları alacaklar. Bu merkezin yapılmasına karar veren ve yatırım planına koyan değerli Başkanımız Mehmet Özhaseki’ye de ayrıca teşekkür ediyorum. Tüm ilçeler için planlanmış projeleri hazır bulduk ve onları hayata geçirmeye çalışıyoruz" dedi.
Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi’nin 5 merkez ilçe dışında kalan 11 ilçeye önemli yatırımlar yaptığına dikkat çeken Başkan Çelik, Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak şehir merkezinde ne varsa ilçelerde ve onlara bağlı mahallelerde de aynısının olması için gayret sarfettiklerini kaydederek, "Herkesin, bulunduğu yerde yaşamını kolaylaştıracak temel hizmetleri almasını, ayrıca sosyal hayatına renk katacak tesis ve yatırımlara kavuşmasını hedefliyoruz. Bunları belli bir plan dahilinde hayata geçirmek için bir yatırım programı hazırladık. Bunu gün be gün uyguluyoruz. Bugün buradayız, yarın da Develi’de yapımını tamamladığımız su ve kanal hatlarının açılışını yapıp Atıksu Arıtma Tesisi’nin temelini atacağız inşallah. Ardından diğer ilçelerimizde de temel atma ve açılışlarımız sürecek. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerimizde yaşayan hemşehrilerimiz için hizmet üretmeye ve yatırım yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki de konuşmasında 21 yıllık belediye başkanlığından görevini yerine getirmenin huzuru içerisinde ayrıldığını belirterek, "Belediye başkanlığını, görevini yapmanın huzuru içerisinde alnımın akıyla bıraktım. Gittiğim her yerde başım dik gezip dua alıyorum. 21 yılım Kayseri için ne yapılacaksa hepsini yaparak geçti. ’Bu iş belediyenin değil’ demeden tüm işlere omuz verdik. Bu sayede dün taşra olarak bakılan Kayseri, marka şehir haline geldi. Nüfusumuz 400 binlerden 1 milyon 400 binlere çıktı. Şehir büyüdü ve gelişti. Şimdi görevi Mustafa Çelik’e devrettik. Belediye başkanlığından önce tanıdığım, ortak siyasi mücadele verdiğimiz bir isim kendisi. Kayseri’de kurduğumuz vakıflarda insanlara ekmek, yemek, yakacak yardım faaliyetlerinde bulunduk. Bizim belediye başkanlığından önceki işlerimiz de insana hizmet üzerine kuruluydu. Bu bizim hayat tarzımız. Bu nedenle de, milletvekili olurum olmam, insanımıza hizmet etmeye ölünceye kadar devam edeceğim inşallah" dedi.
Törende konuşmaların ardından butona basılarak Akkışla Kadın ve Gençlik Merkezi’nin temeline ilk harç kondu.