Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan TIR şoförü Ahmet Döner’in, 3 yıl önce çalınan kimliği başına dert oldu.
Kimliği kaçakçılık ve araç kiralama gibi işlerde kullanıldığı için bugüne kadar 8 kez jandarmaya ifade verdiğini belirten Ahmet Döner, adına kredi çekilmesinden endişe ettiğini söyledi.
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine 2012 yılının Şubat ayında yük götüren Ahmet Döner’in içerisinde kimliğinin de bulunduğu cüzdanı, park halindeki TIR’dan çalındı. Döner, İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek hırsızlıkla ilgili şikayetçi oldu, çalınan nüfus cüzdanı ile diğer kartlarını da yeniden çıkarttı. Ancak bir süre sonra Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı’na çağrılan Döner, kimliğinin çeşitli suçlarda kullanıldığını öğrenince şok oldu. Döner’e, çalınan kimliğiyle hırsızlık, kaçakçılık, araç kiralama gibi işlere karışıldığı söylendi.
Kimliğinin çalınmasıyla hayatının karardığını belirten Döner, "Doğubayazıt’ta sigara kaçakçılığı ve araç kiralama işi yapılmış, her gittikleri işte kimliğimin fotokopisini bırakmışlar. Daha sonra İstanbul’dan araç kiralanmış, bir marketten sahte para ile alışveriş yapılmış. Hiç gitmediğim Erzincan’da araç kiralanmış ve bunun yanında da alkol ve sigara kaçakçılığı yapan kişi ya da kişiler benim kimliğimin fotokopisini bırakmışlar. Şu anda Türkiye’nin hemen her yerinde kimliğimin fotokopisi dolaşıyor. Çalanlar yakalanmadı. Çok mağdurum" dedi.
Ahmet Döner, araç kiralama şirketlerinden de şikayetçi olduğunu belirterek, "Araç kiralama şirketleri kimliğim ile gelip araç kiralamak isteyenlerin yüzlerini neden karşılaştırmıyor. Neden detaylı inceleme yapılmıyor? Yurt dışına gidince gelemediğim zamanlar oluyor. O sırada tekrar ifadeye çağrılırsam gidemeyeceğimden yurt içi çalışıyorum. Şu anda tüm düzenim bozuldu. Şimdiye kadar çeşitli suçlar işlendi ya adıma şirket kurup kredi çekerlerse? Şimdi onun endişesiyle yaşıyorum. Yetkililerden kimliği çalan ve kullananların tespit edilip cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.