Kamil ATALAY/MANAVGAT (Antalya), () - CHAMPİONS Bowl 2015  9'la 16 Yaş Arası Dünya Çocuk Tenis Şampiyonası, Manavgat İlçesi'nde 20 ülkeden 128 sporcunun katılımıyla başladı.
Professional Travel organizasyonuyla World of Sunrise tesislerinde düzenlenen ve 16 kategoride gerçekleşecek şampiyonada, ülke sporcuları önce bireysel daha sonra da takım olarak maçlar yapacak. Şampiyonada, Türkiye, Almanya, Hollanda, İtalya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Moldova, ABD, Sırbistan, Fransa, İsrail, Meksika, Gana, Bulgaristan, İngiltere, Hindistan, Romanya, Rusya, Slovakya ve Macaristan'dan sporcular mücadele edecek.
Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) hakemleri tarafından yönetilen turnuvaya Türkiye de 8 kategoride 16 sporcu ile katılıyor. Şampiyona 24 Ekim'de sona erecek.
Champions Bowl Türkiye Temsilcisi Muhammed Ali Dersinlioğlu, Türkiye'nin ilk defa bu şampiyonaya ev sahipliği yaptığını söyledi. Dersinlioğlu, "Şampiyonamıza, eski ünlü tenisçi ve 'Davids Cup' kaptanı Todor Enev ile ülke federasyon temsilcileri katılıyor. Ülkemizden 14 yaşta Türkiye şampiyonu olan Betina Tokaç da şampiyonada mücadele edecek. Uluslararası önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluyuz" dedi.

FOTOĞRAFLI