Gaziosmanpaşa Meydanı’nda ölümünün 117’nci yılında Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa’yı anma töreni düzenlendi. Tören, mehter takımının gösterisiyle başlarken, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Ardından askerler tarafından yapılan o dönemi anlatan canlandırmalar vatandaşların beğenisini kazandı. Tören, protokol konuşmalarıyla devam ederken Bakan Işık, Türkiye’nin yerli üretimde geldiği nokta ve 16 Nisan referandum süreci hakkında vatandaşlara bilgi verdi.

Gazi Osman Paşa’yı rahmetle anarak genç nesillere örnek olması gereken bir kişi olduğuna dikkat çeken Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, daha sonra şunları kaydetti:

"Askerimize verdiğimiz piyade tüfeğini bile başkasının lisansı ile üretiyorduk. Türkiye savunma sanayinde yüzde 60 oranında yerliliğe ulaştı. Başkasının lisansıyla üretilen silahlar yerine bugün NATO’nun 42 testinin tamamından büyük başarıyla geçen Milli Piyade Tüfeği MPT 76’yı Türk Silahlı Kuvvetlerimize teslim ediyoruz. Askerimiz artık kendi milli piyade tüfeğini kullanıyor. Kendi tankımızı kendimiz yaptık, bütün testlerden de başarıyla geçti. Mayıs ayında inşallah aksilik olmazsa seri üretim için düğmeye basıyoruz. Dün o askeri şehit eden 20 tane terörist Gabar’da yakalandı ve etkisiz hale getirildi. Nasıl yaptık? Artık tepelerinde insansız hava araçları geziyor. İnşallah 2023’te kendi milli  uçağımızı üretmiş olacağız. Artık sıra kendi füze ve hava savunma sistemimizi milli olarak geliştirmekte."

Törenin oldukça anlamlı olduğunu belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı HASAN Tahsin Usta ise, “Bugün büyük bir insanın ismini taşıyan Gaziosmanpaşa ilçemizde görev yapmak keyfi bizlere nasip olması gerçekten takdire şayandır. Bu ilçede sizlerle birlikte bu ilçeye hizmet etmek onur verici bir şey. Tarihte kendi ismini bir ilçeye vermiş komutan çok enderdir, bunlardan biri de Gazi Osman Paşa’dır. Gençlerimizin tıpkı Çanakkale ruhu gibi yeni bir Gazi Osman Paşa ruhunu bu günlerde daha büyük bir inançla taşımış olmaları ve gelecek nesillere taşıyacak bir anlayışla o sorumluluğu yerine getirmeleri de önemlidir diye düşünüyorum” dedi.

Kaynak:Milliyet