Bingöl’de geçtiğimiz hafta Salı günü Bingöl Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerce başlatılan açlık grevine 15 öğrenci daha katıldı. Basın açıklaması yapan öğrenciler, taleplerini dile getirdi.
Bingöl Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler, soruşturma, uzaklaştırma, kınama ve uyarı cezalarına sitem ederek, geçtiğimiz hafta açlık grevine başladı. Eğitim-Sen Bingöl Şubesi’nde açlık grevine giren öğrencilere, destek olan 15 öğrenci daha greve katılma kararı aldı. Eğitim-Sen Bingöl Şubesi önünden ‘Sonuçlandırılmadıkça büyüyoruz, büyüyeceğiz’ pankartı açarak, Genç Caddesi Saat Kulesi önüne kadar yürüdü. ‘Rektör istifa’, ‘Bingöl uyama öğrencine sahip çık’, ‘direne, direne kazanacağız’ sloganları atan öğrenciler adına basın metnini okuyan Mahsun Doğrucu, arkadaşlarının bir hafta önce açlık grevi başlattığını hatırlattı. Doğrucu, "Bingöl Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler, baskıların sona erdirilmesi, haksız yere verilen uyarı, kınama ve uzaklaştırma cezalarının geri çekilmesi için açlık grevi başlatmıştır. Bizde üniversite tarafından yapılan bu haksızlıkları görüyoruz ki çoğumuzda bu haksızlıklara uğradı bu nedenle baskıcı politikaya tepki olarak arkadaşlarımıza destek olmak amacıyla ‘öğrenciler el ele gider greve’ şiarıyla süresiz açlık grevine gidiyoruz" dedi.
Konuşmasında öğrencilerin taleplerini dile getiren Doğrucu, şunları söyledi:
"Taleplerimiz ise, öncelikle özel kurum olan üniversiteye polisin hiçbir şekilde girmemesi ve haksız yere verilen uyarı, kınama ve uzaklaştırma geri çekilmesi. En demokratik haklarımız olan basın açıklamaları ve demokratik eylem haklarımız için izin alma zorunluluğunun olmaması. Üniversite güvenlik görevlilerinin öğrenciler üzerindeki baskılara son vermesidir. Bu anlamda sesimiz duyulana kadar, taleplerimiz kabul edilinceye kadar bedenlerimizi arkadaşlarımız gibi açlığa yatırıyoruz. Bütün üniversite öğrencilerini Salı günü üniversiteyi boykot etmeye, derslere girmeme çağırıyoruz."
Çok sayıda vatandaşın destek verdiği basın açıklamasını tamamlayan öğrenciler, sloganlar eşliğinde Eğitim-Sen Bingöl Şubesi’ne giderek, greve giren arkadaşlarına katıldı.