Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Araban ilçesi ile ilçeye bağlı kırsal mahallelerdeki mezarlıklarda temizlik çalışmaları yapıyor.
Mezarlıklarda yeşeren yaklaşık 1 buçuk metre uzunluğundaki otlar ve çalılar, Ramazan ayında vatandaşların ziyaretlerini engelliyor. Bunun üzerine harekete geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilçe merkezinde ve kırsal mahallelerdeki mezarlıkları otlardan arındırıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde çalışan 41 mevsimlik işçi, ilçe merkezindeki ve kırsal mahallelerdeki 40 mezarlıkta temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’nün Araban ilçe mezarlığı ve ilçeye bağlı 40 kırsal mahallemizin mezarlığında başlattığı temizlik ve ağaç budama çalışmaları aralıksız sürüyor. Mezarlıklarda yoğunlukta olan ve uzunlukları yer yer 1 buçuk metreye kadar ulaşan otlar mezarlıkları kaplıyor. Ramazan ayında vatandaşlarımız yakınlarının mezarlarını güçlükle ziyaret ediyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin’in böyle bir karar alıp çalışmalar başlatması bizi çok mutlu etti. Araban Belediye Başkanı olarak şahsım ve ilçe merkezi ile ilçeye bağlı 40 kırsal mahallemizde yaşayan vatandaşlarım adına teşekkür ederim’’ dedi.