Aydın Ticaret Borsası tarafından yürütülen “Aydın Zeytinyağının Pazar Payının Artırılması” projesinin açılış toplantısında zeytin ve zeytinyağı sektöründe yaşanan sorunlar masaya yatırıldı.
KOSGEB Tematik Destek Programı kapsamında Aydın Ticaret Borsası tarafından yürütülen “Aydın İli Zeytinyağının Pazar Payının Artırılması” projesinin açılışı törenle yapıldı. Projenin başlangıcı nedeniyle Aydın Ticaret Borsası Meclis Salonu’nda yapılan Zeytinyağı Sektör Toplantısına Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, KOSGEB Aydın Hizmet Merkezi Müdürü Sadık Ceyhan, AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Hakan Erürker, proje ortakları olan İstanbul Ticaret Odası, ATB Laboratuvar Hizmetleri AŞ, Ege İhracatçı Birlikleri, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi temsilcileriyle Aydın Ticaret Borsası üyeleri katıldı.
Proje tanıtım ve sektör toplantısının açılışında konuşan Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, "Borsamız tarafından belirli aralıklarla gerçekleştirdiğimiz sektörel toplantılarımızdan bugün zeytin ve zeytinyağı sektör toplantımızı, sektörün gelişimine katkı sağlayacak proje açılışı ile bir arada olmanın gururunu yaşıyoruz. Aydın İli Zeytinyağı’nın Pazar Payı’nın Arttırılması projemizin açılış ve sektörel toplantımıza hoş geldiniz. Başta; proje ortaklarımızdan İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Çamur Ali Kopuz’a, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konsey Başkanı Ümmühan Tibet’e, Ege İhracatçı Birliği Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Gürkan Renklidağ’a, Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Başkanı Kadri Gündeş’e ve toplantımıza katılım ve desteklerini esirgemeyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Borsalar Müdürü Muhibbet Uludoğan’a, bugün engin bilgilerini bizimle paylaşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sanayi Atıksu Kirliliğini Önleme ve Kontrol Şube Müdür vekili Şule Arcan’a TÜBİTAK MAM Zeytin sektörü Atıklarının Yönetim Proje Yürütücüsü Selda Murat Hocaoğlu’na, tüm katılımcılarımıza ve Eski KOSGEB müdürümüz Turgut Gözen’e teşekkür ederim" dedi.
KALİTELİ ZEYTİN, ZEYTİNYAĞI HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ
Aydın Zeytinyağının Pazar Payının Artırılması projesinin tanıtım toplantında yapılan açılış konuşmasının ardından Aydın Ticaret Borsası Laboratuvar Hizmetleri Müdürü Yüksek Kimyager Burcu Keser, "Zeytinyağının kalitesini anlamak için ayırt edilmesi gereken faktörler" ve MAM Zeytin Sektörü Atıklarının Yönetimi Projesi Yürütücüsü Selda Murat Hocaoğlu ise "Zeytinyağı üretiminde ve sonrasında oluşan atıklar ve pirinalar" konulu sunumlarını gerçekleştirdi. Büyük ilgi gören tanıtım ve sektör toplantısında zeytin ve zeytinyağı sektöründe yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.