Cengiz ÇOBAN-Uzay KESMEN / İSTANBUL, () TÜRKİYE'nin 26. dönem milletvekillerinin belirleneceği seçimde görev alan sandık başkanları ve memurlar ile parti gözlemcileri, sabah erken saatlerde görev yapacakları okullara geldi. Kadıköy İstanbul Anadolu Lisesi'ndeki görevliler, hazırlıklarını tamamladıktan sonra oy verme işlemleri başlamadan önce 'sandık yemini' etti.

Sandık görevlileri, "Hiçbir tesir altında kalmaksızın, hiç kimseden korkmadan, seçim sonuçlarının tam ve doğru olarak belirtilmesi için, görevimi kanuna göre doğru olarak yapacağıma namusum, vicdanım ve bütün mukaddesatım üzerine ant içerim" diyerek yemin etti.
Oy verme işlemi İstanbul'da saat 08.00'da başladı. 7 Haziran'da yapılan seçimden sonra hükümet kurulamaması üzerine 1 Kasım'da seçim yapılması kararı alınmıştı. Bugünkü seçinde ülke genelinde kayıtlı 54 milyon 49 bin 851 seçmen, 175 bin sandıkta oy kullanacak. Erken saatte gelen vatandaşlar oyun kullandı.Oy kullanan vatandaşlar “vatana millete hayırlı olsun “dileklerinde bulundu.
(FOTOĞRAF)