Özgür ALTUNCU - Yaşar KAÇMAZ - İdris TİFTİKCİ - Taner YENER / İstanbul, () - KANALTÜRK ve Bugün TV'ye destek için gün boyu Koza İpek Medya Grubu'nun Mecidiyeköy'deki binasında olan CHP heyeti çıkışta ortak bir açıklama yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, bina önündeki protestocu kalabalığa seslenerek, "Bizim hakları ve özgürlükleri korumak için aynı dünya görüşünü paylaşmamıza gerek yok" dedi.

"Son kalan basın özgürlüğü kalesini de burada yok etmeye çalışıyorlar" diyen Pavey, "Asla özgürlüklerimizi kaybetmeyeceğiz. Fikirleri hileyle, cebren ve hileyle sustaramazsınız, öldüremezsiniz" diye konuştu.

TANRIKULU: DEMOKRASİYİ GÜÇLENDİRECEĞİZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da, "Hiçkimse endişe etmesin. Hiçkimse umutsuzluğa kapılmasın. Bugünler geçecek ve aydınlık günleri beraber yakalayacağız. Türkiye'nin demokrasisini, özgürlüğünü beraber güçlendireceğiz" dedi.

"ZALİMLERİN SONU DA ÖYLE OLACAK"

Darbe dönemlerinden söz eden ve darbelere karşı direndiklerini söyleyen Tanrıkulu, "O darbeciler, kimse arkalarından Fatiha okumadan defnedildiler. Bu zalimlerin de sonu öyle olacak. Tarih zalimlerin, zulmedenlerin tarihi olmamıştır. Dünya tarihi zulme karşı direnenlerin tarihi olmuştur" diye konuştu.