SAMSUN (AA) - Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Artvin’in Hopa İlçesinde yaşanan sel felaketinin ardından bölgedeki insanların ihtiyaçları için kıyafet ve ayakkabı yardımında bulunacaklarını söyledi.

Taşçı, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan ile görüşerek, ilçeye yardım yapılması için talimat verdi.

Hopa'ya her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Taşçı, "Özellikle kıyafet konusunda ciddi mağduriyetlerin olduğu yönünde bilgi aldık. Yaşanan can kayıpları yüreğimizi yaktı. Ancak, hayatın normale dönmesi için ciddi bir çaba gerektiğinin farkındayız. Biz de bu çabaya Atakum Belediyesi olarak destek vermek istiyoruz. Atakum Belediyesi Hayır Çarşısı vasıtasıyla gerçekleştireceğimiz bu destek ile Hopalı vatandaşlarımızın eksiklerini gidereceğiz" dedi.

Atakum Belediyesi Hayır Çarşısında bulunan kıyafet ve ayakkabıların Hopa Belediyesi'ne gönderileceğini ve buradan ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacağını kaybeden Taşçı, “Hayır Çarşısının mevcut imkanlarını seferber ediyoruz. Bunun yanında Hopa ilçesine yardımlarını ulaştırmak isteyen vatandaşlarımız olursa onlarla birlikte bu gönül köprüsünü daha da güçlendireceğiz. Sel felaketlerinde can kayıpları yaşamanın, beraberinde gelen sıkıntıların geçmişte yaşandığı bir kentin insanı olarak, duyarlılığımızı ortaya koymalıyız" diye konuştu.