Muhammet KAÇAR/RİZE, () - CHP Rize 1’inci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Kemal Köymen, il genelinde asılı parti bayrakları ve aday fotoğraflarının uzerıne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük posterlerinin asılmasına tepki gösterdi.  ‘Erdoğan’ ın rakibi CHP’li Köymen’ algısı yaratılmaya çalışıldığını belirtten Köymen,  "Cumhurbaşkanı bu durumu bilmiş olsa müsaade etmezdi” dedi.
Rize Gazeteciler Cemiyeti’nde CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı ve CHP Rize 2’nci sıra milletvekili adayı Çetin Keçeli ile birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP Rize Milletvekili adayı Kemal Köymen, 1 Kasım seçimleri için yürüttükleri kampanyada seçmenlere proje ve hedeflerini anlattıklarını söyledi. Seçim gezilerinde bazı hemşehrilerinin, ‘Cumhurbaşkanımızı korumak için ona oy vermemiz gerekir’ dediğini hatırlatan Köymen, seçimlerde Cumhurbaşkanı ile yarışmadıklarını hatırlattı, "Bizim yarışımız milletvekili adayları ile. Her yerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın posterleri var. Cumhurbaşkanlığı partilerin üzerinde bir makam ve siyasetten bağımsız olması lazım. Bu posterleri görenler, ‘Erdoğan milletvekili seçimlerinde aday’ diye düşünüyor. Gerçek demokrasilerde böyle olmaması gerekir. Ama Erdoğan AKP’nin genel başkanı gibi görüntü veriyor” ifadelerini kullandı.
“ERDOĞAN BİLSE MÜSAADE ETMEZDİ”
Erdoğan’ın herkesin Cumhurbaşkanı olduğunu ifade eden Köymen, “Seçimlerde AKP, MHP ve diğer partilerle yarışıyoruz. Hemşehrilerimizin bu partilerin adaylarının projelerini inceleyerek ona göre oy vermelerini istiyoruz. Maalesef AKP Rize teşkilatı Cumhurbaşkanımızın makamını istismar ediyor. Erdoğan’ın posterini benim posterimin yanına asmakla, ‘Erdoğan’ın rakibi CHP’li Köymen’ gibi Rizelilerin beyninde yanlış bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanı bu durumu bilmiş olsa müsaade etmezdi. Bu adil bir seçim olmuyor. Bazı hemşerilerimiz, ‘Cumhurbaşkanı bizim çocuğumuz. Ona oy verelim’ diyor. Biz sizin çocuğunuz değil miyiz? Biz de Rizeliyiz ve Rize’de adayız. Cumhurbaşkanımızın kesinlikle bir partinin yanında olmaması lazım” diye konuştu.
Rize'de siyasi partilere ait poster ve bayrakların asıldığı Menderes Bulvarı üzerindeki yaya üst geçitlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dev posterleri asıldı.  

FOTOĞRAFLI