Aralıksız yaklaşık 30 dakika yağan yağmur ilçe merkezinde Armutlu Mahallesi'nin yolunun kapanmasına neden olurken, Söğütlü Mahallesi'nde de ulaşımı zaman zaman engelledi.
Belediye görevlileri Armutlu Mahallesi'nde sel nedeniyle ulaşıma kapanan yolun açılması için çalışmalarını sürdürürken, Söğütlü Mahallesi'nde oluşan sel tahribatları da giderildi.
Aşırı yağmur nedeniyle araçlar güçlükle ilerlerken, herhangi bir yaralı ya da can kaybının olmadığı öğrenildi.
Özellikle yüksek kesimlerden sürüklenerek ilçe merkezine kadar ulaşan çamur, kum ve kaya parçaları ilçe merkezine kadar inerken, belediye ekipleri kapanan yolları açmaya çalışıyorlar.
Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk yağmurun yoğunlaşması üzerine işçileri göreve çağırarak yoğun bir çalışma başlatırken, sıkıntı olan yerlerde çalışmaları bizzat kendisi sevk ve idare etti.
Bayram günü olmasına rağmen bütün ekiplerin görevleri başında olduğunu belirten Başkan Öztürk, “Aşırı yağmurlu havalarda ilçemizin konumu gereği bu gibi sıkıntılar yaşanmaktadır. İki defa Afet İşlerine müracaat ettim. Bayram günü olmasına rağmen şu an bütün ekiplerimiz ve iş makinelerimiz iş başında. Ben de çalışmaları yerinde takip ediyorum. Halkımızın sıkıntılarını çok kısa sürede çözerek bayramı rahat geçirmelerini sağlayacağız” dedi.
Öte yandan, ilçede aşırı yağmur nedeniyle zaman zaman elektrik kesintileri yaşanıyor.