TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümünün 22. yılı nedeniyle mesaj yayınladı.
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölüm yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, Özal’ın ifade ettiği görüşlerin öneminin ve değerinin bugün daha iyi anlaşıldığını vurguladı. Turgut Özal’ın Türkiye’nin ve Türkiye ekonomisinin değişim ve dönüşümüne öncülük etmiş değerli bir lider ve devlet adamı olduğunu belirten Çuhacı, Türkiye’de demokrasinin gelişmesi ve ülkenin kalkınmasında önemli öncü rol üstlendiğini belirtti.
Turgut Özal’ın vizyonu, girişimleri ve düşünceleri ile Türkiye ekonomisini dünyaya açmakla beraber Türk işadamlarının hedeflerini belirlemiş ve çağın gelişmelerini doğru değerlendirerek ekonominin çağ atlamasına öncülük ettiğini belirten Çuhacı, şunları kaydetti:
“Türk siyaseti, demokrasisi ve ülkenin kalkınması için azimle çalışmış olan Turgut Özal aynı zamanda derneğimizin ‘Türkiye’ unvanını almasına öncülük ederek TÜGİAD’ın Türkiye’nin ilk ve tek ulusal ve uluslararası genç işadamları derneği olmasında önemli bir rol üstlenmiştir. Biz Türkiye Genç İşadamları olarak yurtiçi ve yurtdışında ortaya koyduğumuz başarıyı ve sahip olduğumuz girişimci ruhumuzu merhum Turgut Özal’a borçluyuz. İcraatı ve vizyonu ile milletin gönlünde önemli bir yer edinmiş olan 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ı 22. ölüm yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyor, bir kez daha ailesine ve milletimize başsağlığı diliyoruz”.