Rusya, Suriye ordusunun hava savunma sistemini güçlendirme planları olduğunu ve ABD ile askeri teknik iletişim kanallarını açık tutulmasına rağmen bilgi alışverişinde bulunmayacağını açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı, Rus haber ajanslarında yer alan açıklamasında ABD'nin Suriye'ye ait hava üssüne füze saldırısının ardından Suriye'nin hava savunma sistemlerinin güçlendirileceğini belirtti.

4 SURİYELİ ASKER ÖLDÜ

Bakanlık füze saldırısında dört Suriyeli askeri personelin öldüğünü, ikisinin kayıp olduğunu ve altı askerin yaralandığını belirtti. Saldırıda altı savaş uçağı da tahrip oldu.

PESKOV'DAN AÇIKLAMA

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise, Suriye'yi vurmadan önce ABD'nin kendilerini önceden bilgilendirdiğini açıkladı.

Peskov, ABD'nin, Suriye'nin Humus kentindeki Şayrat hava üssünü vurmadan önce kendilerini bilgilendirip bilgilendirmediği sorusu karşısında, "Bilgi verildi" dedi.

Peskov, ABD tarafının doğrudan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in arayıp aramadığı sorulunca ise, "Kimse Putin'i aramadı. Bilgiler, var olan bilgi paylaşım kanalları üzerinden geldi" yanıtını verdi.

Peskov ayrıca, "ABD ile teknik askeri iletişim kanallarını açık tutacağız ancak bilgi alışverişinde bulunmayacağız" dedi ve saldırının ardından havada ABD ile karşı karşıya kalma riskinin belirgin ölçüde arttığını da söyledi.