Akif ARICI/ANTALYA, () - ANTALYA'da yaşayan Ruslar, iki ülke arasında çıkan uçak krizinin ardından her iki tarafın vatandaşlarına uygulanacak baskılara karşı olduklarını söyledi.
Türkiye'nin sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle Rus uçağını düşürmesinin ardından çıkan kriz her iki ülkede de yaşayan vatandaşların endişelenmesine neden oldu. Antalya'da da yaşayan Rus vatandaşları krizin ardından Rusya'da Türklere karşı uygulandığı öne sürülen baskıların yanlış olduğunu söyledi.
Yerleşik Ruslar, özellikle Türk işadamlarının işlerini durdurmaya yönelik yapıldığı belirtilen uygulamaların son derece yanlış olduğunu kaydetti. Emekli olduktan sonra kente yerleşen 60 yaşındaki Valentina Ganiyeva, "Bu olayı duyunca şok oldum. İnanıyorum ki iki ülke arasında kötü şeyler olmayacak. İki ülkenin de yöneticileri bunun mantıklı bir çözümünü bulacaktır. Ben 6 yıldır buradayım. Bana burada kötü bir şey olacağını düşünmüyorum. Türkiye'ye yerleştim, Türk halkını seviyorum. Bu olayın olmasını hiç istemezdik ama en güzeli en kısa zamanda çözüme ulaşmasıdır" diye konuştu.
Antalya'ya 4 yıl önce yerleştiğini ve Türk dostlarıyla aralarının iyi olduğunu belirten Artem Ignatiev ise "Biz burada Rus kültürünü tanıtıp, Türk kültürünü tanıyoruz. Bizim politikalara bakmamamız gerekiyor. Dostluğumuza devam etmemiz gerekiyor. Biz böyle bir durumu istemedik" dedi.

FOTOĞRAFLI