Şırnak ve Van'da TSK PKK çatışması Şehit haberleri var

Van, Ağrı ve Şırnak'ta terör örgütü PKK ile asker arasında çatışmalar yaşanıyor. Son dakika haberine göre, Van Çaldıran'da çıkan çatışmada 1 asker şehit, Ağrı'da da PKK'nın ateş açması sonucu 1 askerin şehit olduğu belirtildi. Şırnak'ta çıkan çatışmada ise 3 kişi öldü, en az 10 kişi yaralandı.

Van  Çaldıran ilçesinde çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu. Son dakika haberlerine göre, sabah saatlerinde Çaldıran-Doğubayazıt karayolu üzerindeki Tendürek Geçidi bölgesinde iki aracı ateşe veren PKK üyeleri, İran plakalı bir otobüse ise silahlı saldırıda bulundu.

Ağrı Doğubeyazıt ilçesinde terör örgütü mensupları yoldan geçen araçlara ateş açtı. Olaya müdahale eden Patnos Komando Alayı'na bağlı time ateş açması sonucu uzman çavuş şehit oldu.

TERÖRİSTLER YOLCU OTOBÜSÜNE ATEŞ AÇTI

PKK'lı teröristler, Doğubayazıt - Çaldıran karayoluna bugün saat 11.30'da Çetenli Köyü Sonkaya mevkiinde kesti ve araçları durdurdu. Sürücülere bir süre bölücü propaganda yapan teröristler, ulaşıma kapattıkları yolda 3 TIR ile 2 kamyonu ateşe verdi. Bu sırada teröristler yoldan geçen, ancak durmayan İran plakalı bir yolcu otobüsüne de ateş açtı. Açılan ateş soncu İran plakalı otobüsün muavini hayatını kaybederken, 3 İranlı da yaralandı. Yaralı İranlılar Doğubayazıt'ta hastaneye kaldırıldı.

Ardından olay yerine gelen Patnos Komando Alayı'na bağlı time teröristler uzun namlulu silahlar ve roketlerle ateş açtı. Açılan ilk ateş sırasında 1 uzman çavuş şehit oldu. Yaklaşık 2 saat süren çatışma sırasında, teröristler Tendürek Dağı'na doğru kaçtı. Çatışma sırasında helikopterler de bölgedeki hedefleri ateş altına aldı.