ANTALYA HAVALİMANI'NDA DRONE ALARMI
G-20 Lider Zirvesi dolayısıyla güvenlik önlemlerinin en üst seviyede tutulduğu Antalya Havalimanı sahası üzerinde insansız hava aracı (Drone) uçurulduğu ihbarı üzerine polis alarma geçti. Antalya Havalimanı sahasında saat 16.40'te drone uçurulduğu ihbarı yapıldı. İhbar nedeniyle havalimanı çevresinde özel harekat polisi ve diğer emniyet birimleri inceleme başlattı. Dürbünle havalimanı çevresini tarayan ekipler drone aradı. Bir polis helikopteri de havalimanı üzerinde ve çevresinde tur atarak çalışmalara destek verdi. Yaklaşık 20 dakika süren çalışmalar sonunda droneye rastlanılmadı.
MEKSİKA CUMHURBAŞKANI ANTALYA'DA
Polisin havalimanında drone alarmı verdiği saatte ise Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto, G-20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Antalya'ya geldi. Özel uçakla Antalya Havalimanı'na inen Nieto'yu, Avrupa Birliği Bakanı Beril Dedeoğlu ve Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz karşıladı. Nieto'ya yöresel kıyafetli iki çocuk çiçek verdi. Cumhurbaşkanı Nieto, daha sonra karayoluyla konaklayacağı otele hareket etti.
ERDOĞAN, AVUSTRALYA BAŞBAKANI'NI KABUL ETTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi öncesinde zirvenin yapılacağı Regnum Otel'deki ikili görüşmeler kapsamında G-20 üyesi ülkelerden Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull'u kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Turnbull'un gelişini beklerken, objektifini değiştirmeye çalışan Avustralyalı foto muhabirine "Ver ben yapayım istersen" diyerek yardım teklif etmesi gülümsemelere neden oldu.
SİNGAPUR BAŞBAKANI LEE HSİEN LOONG GÖRÜŞTÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avustralya Başbakanı Turnbull'un ardından Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong ile bir araya geldi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katıldığı basına kapalı görüşme, yaklaşık yarım saat sürdü.
Görüşmenin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Singapur Cumhurbaşkanı Lee'nin huzurunda, Türkiye ile Singapur arasında serbest ticaret anlaşması imzalandı. Anlaşmaya, Ekonomi Bakanı Zeybekci ile Singapur Ticaret ve Sanayi Bakanı Lim Hng Kiang da imza koydu.
JAPON BAŞBAKANI SHİNZO ABE ANTALYA'DA
Japonya Başbakanı Shinzo Abe, G-20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere saat 17.05'te Antalya'ya geldi. İstanbul'dan özel uçakla Antalya Havalimanı'na gelen Abe'yi, Avrupa Birliği Bakanı Beril Dedeoğlu ve Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz karşıladı. Yöresel kıyafetli çocukların çiçek verdiği Başbakan Abe, daha sonra karayoluyla konaklayacağı otele gitti.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, ()

FOTOĞRAFLI