Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - ADANA Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, Hürriyet Gazetesi yazarı ve CNN Türk kanalındaki 'Tarafsız Bölge' programının sunucusu Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınadı.
Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ile birlikte ÇGC binasında açıklama yapan Cafer Esendemir, Türkiye'nin önemli bir süreç yaşadığını ve terörün arttığını söyledi. Terörü kınayan Cafer Esendemir, "Son zamanlarda medyaya yönelik baskılar artıyor. Son olarak şehir eşkıyaları Ahmet Hakan'a saldırmıştır. Bunu kınıyoruz. Basına yönelik saldırıların engellenmesini ve basın özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz" dedi.
"NEDEN OLANLAR DA YARGILANMALI"
Ahmet Hakan'a yönelik saldırıyı nefretle kınadığını anlatan Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık da "Bu saldırıyı şiddet kınıyor ve protesto ediyoruz. Halkın haber alma ve basın özgürlüğüne karşı yapılan bu saldırı çirkindir, ülke demokrasisi için utanç vericidir. Saldırganlar şimdi gözaltında, gerekli adli işlemler yapılacak ama bu saldırının gerçekleşmesine neden olanlar da yargılanmalıdır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI