Ercan ATA, ANKARA,

Türkiye Boks Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu yapılıyor. Genel Kurula koyduran ihtiyati tedbir kararı 3.Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kaldırıldı. Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç yaptığı açıklamada "Adalet tecelli etti" dedi.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığının 2012 yılında yapmış olduğu genel kururlun usulsüz olduğu gerekçesiyle 11.Asliye Mahkemesi tarafından iptal kararı ardından bu karar itiraz eden federasyon yetkilileri dosyanın bilir kişilerine gitmesini istemişti. Bilir kişilerde aynı kararı verince başkan Eyüp Gözgeç, Yargıtaya gitmişti. Yargıtay Başkanlığı 11.Asliye Mahkemesi kararını doğru bularak 2012 yılındaki genel kurulun yeniden yapılmasını karar vermişti. Bunun üzerine Eyüp Gözgeç, Yargıtaydan karar düzeltme isteyerek 17-11 2015 tarihinde Türkiye Boks Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu yapma kararı almıştı. Ancak genel kurul yapılmaması için bir boks federasyonunu bağlı bir delege 4.Asliye Hukuk Mahkemesinden genel kurula tedbir koydurarak iptal kararı çıkartmıştı. Ancak Gençlik Spor Bakanlığı Hukuk Kurulu ve tahkim kurulu görüşleri ile kongrenin yapılması için 4.Asliye Hukuk Mahkemesine itiraz etti. Bu itiraz davası bugün 3.Asliye Hukuk Mahkemesin de görüldü. Dava hakimi, Gençlik Spor Bakanlığ Hukuk Kurulu ve tahkim kurulu görüşlerini mahkemeler hakkında ki görüşlerini eleştirerek bu söylemler facia olarak değerlendirdi ve üsül gereği tedbir kararına kaldırdı ve seçim yapılacak.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, "Hukukun üstünlüğü galip geldi. Başından beri söylediğim boks camiasının huzura ihtiyacı var. Artık boksun mahkemelerden, kurtulması gerektiğine inanıyorum.Türk sporu ve boksunun mahkeme kapılarından kurtulması gerekiyor " dedi.

Öte yandan Yılmaz İlkay Arın'ın Başkanlık için vermiş olduğu 47 imza kabul edilmeyince Genel Kurula tek aday olarak kalan mevcut Başkan Eyüp Gözgeç ile girilecek.