Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve KA-YÖDER’li bir grup HDP İl Başkanlığı önünde toplanarak Kobani de yaşananları protesto etti.
HDP İl Başkanlığı önünde basın açıklamasını okuyan HDP Kars İl Eş Başkanı Şahsenem Oğultarhan, “DAİŞ çeteleri Kobane’ye girip bombalı eylemde bulunarak yüzlerce sivili katletmiştir. Bu saldırılar yalnızca Kürt halkına yapılan bir saldırı olarak değil tüm mazlum, direnen halklara yapıldığını biliyoruz. Kobane öyle küçük değildir. Kobane Amed’dir, Mahabat’tır. Kobane Kürdistan’dır ve her zaman dimdik ayakta kalacaktır. Barbar saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.
Oğultarhan, “DAİŞ çetelerinin Kobane’den temizlenmesinin ardından Kobane’ye Akçakale Sınır Kapısı’nın dışında girilme olasılığının çok düşüktür. Çeteler bombalı eylemlerini gerçekleştirmek için Akçakale Sınır Kapısı’nı kullanarak yüzlerce masum insanı barbarca katletmiştir. Bu olayda Türkiye’nin parmağının olmadığına dair henüz hükumet yetkililerince kamuoyunu ikna edecek ciddi bir açıklama yapılmış değildir” diye konuştu.
HDP Kars İl Eş Başkanı Şahsenem Oğultarhan, daha sonra şunları söyledi:
2010 yılından bu yana Kürtlere karşı yürütülmekte olan savaş başta İngiltere ABD Katar İran ve AKP hükumeti ve devletidir. Daha dün Urfa’da otellerde çeteleri barındıran AKP bugün halen kulağını kapatmış kamuoyuna herhangi bir açıklamada bulunmamıştır. Bu da şu demektir: eğer ki DAİŞ terör örgütü bugün Rojava’da yaşayan başta Kürt halkı, Alevi, Türkmen, Süryani ve Arap halklarını hepsini katletseydi AKP DAİŞ e alkış tutardı. Hatta devlet kursaydı doğrudan DAİŞ ile iktidarını daha da sürdürecekti.”
Yapılan açıklamanın ardından kalabalık bir süre slogan attı. Kalabalık saha sonra sessizce dağılarak HDP İl Başkanlığı Binası’na gitti.