Ali GÜNEŞ/KESTEL(Bursa), () - BURSA’nın Kestel İlçesi’ne bağlı Çataltepe Mahallesi’nde, 132 hektarlık alana kurulacak Kalker Ocağı ve kırma-eleme tesisi için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporu öncesi düzenlenen bilgilendirme toplantısında vatandaşlar ocağın kurulmasına tepki gösterdi.
Çataltepe Mahallesi’nde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerince kurulacak tesis için bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, köy sakinlerini maden ocağı hakkında bilgilendiren görevliler ile vatandaşlar arasında zaman zaman tartışmalar çıktı. Yılda 2 milyon 142 bin ton kalker çıkarılması planlanan bölgede oturan mahalle sakinleri Bursa Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkililerine maden ocağını istemediklerini söyledi.
Bölgede temel geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu söyleyen Çataltepe Mahalle Muhtarı Mehmet Arslan,  hayvancılık ve tarım faaliyetlerine zarar vereceği gerekçesiyle maden ocağını istemediklerini bildirdi. Arslan, şöyle dedi:
"Bölgemize üçüncü taş ocağı kurulamayacağına dair mahkeme kararı var. Kesinlikle bölgemize üçüncü taş ocağını yaptırmayacağız. Halk olarak bunu biz istemiyoruz yaşam ve geçim alanlarımızın yok edilmesini, talan edilmesini istemiyoruz."
Toplantıya katılan ve ocağın kendi mahallesini de etkileyeceğini belirten Aksu Mahallesi Muhtarı İbrahim Özcan da, "Kimseye haber vermeden zoraki emri vaki işler yapıyorsunuz. Benim mahallem yanında ocak açılmak isteniyor. Benim muhtar olarak haberim yok" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI