'CİHAN Pehlivanı' Kurtdereli Mehmet Pehlivan adına düzenlenen geleneksel Kurtdere Yağlı Güreşleri'nin 35'incisinde başpehlivan Orhan Okulu oldu.
Geleneksel Kurtdere Yağlı Güreşleri, Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın memleketi Balıkesir'in Karesi İlçesi Kurtdere Kırsal Mahallesi'nde yapıldı. Güreşlerde 66'sı paşpehlivan yaklaşık 1000 güreşçi rakibinin sırtını yere getirmek için mücadele etti. Güreşleri Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, AK Parti Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Mahmut Poyrazlı, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ve çok sayıda kişi izledi.
Kura çekimleri ile başlayan başpehlivanlık güreşlerinde Kırkpınar'ın efsane başpehlivanlarından Ahmet Taşçı ile Saffet Kayalı er meydanına çıktı. Pehlivanlar güreşirken er meydanında büyük bir Türk bayrağı, Atatürk ve Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın posterleri Karesi sporcuları tarafından taşındı. 'Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz' yazılı pankartın açıldığı meydanda akşama kadara süren güreşler sonunda finale kalan Kırkpınar başpehlivanı Orhan Okulu'nun rakibi geçen yılın Kırkpınar başpehlivanı İsmail Balaban oldu. Müsabaka süresince pehlivanlar birbirine üstünlük sağlayamayınca, puanlamaya geçildi. İlk puanı alan Orhan Okulu Kurtdere Yağlı Güreşleri'nin de başpehlivanı oldu. Şaban Yılmaz 3'üncü, rakibi Serhat Gökmen ise 4'üncülüğü elde etti. Derece alanlara ödüllerini Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Ali Aydınlıoğlu ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz verdi. Kurtdere güreş ağalığını yapılan açık arttırma da 200 bin liraya Oğuzhan Yayla aldı.

FOTOĞRAFLI