İSTANBUL Avcılar’da konser verdikleri sırada bir kişinin “Müslüman bir ülkede Yahudi müzikleri çaldırmam” diye bağırarak engellemeye çalıştığı iki kişinin Pitbull köpekleri ile üzerlerine geldiği ‘Grup Mektup’ üyeleri mini konser verdi. Çeşitli parti ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği grup üyeleri müzik yapmaya devam edeceklerini açıkladı.
İstanbul Kadıköy ve Avcılar’da 5 yıldan bu yana sokakta müzik yapan Deniz Dağhan, Mesut Patak ve Özcan Arslan’dan oluşan ‘Grup Mektup’ 15 Ağustos’ta belediye önündeki Havuz Meydanı’nda verdikleri konserde 2’nci Dünya Savaşı sırasında İtalyan partizanların söylediği ‘La Çeva’ şarkısını söyledikleri sırada yanlarına gelen sakallı, takkeli bir kişi, “Burada her gün Yahudi müziği çalamazlar, ben müsaade edemem, imanım müsaade edemez” diye bağırdı. Cep telefonu ile görüntülenen gerginlik sırasında çevredekiler grup üyelerine destek verdi. Bu sırada yaklaşan yanlarında Pitbull köpeği bulunan 2 kişi de müdahale etti.
MİNİ KONSERLİ BASIN AÇIKLAMASI
‘Grup Mektup’ üyeleri dün akşam sözlü saldırıya maruz kaldıkları yerde mini konser verirken, basın açıklaması yaptı. Grup üyeleri akşam ezanı bitinceye kadar konserlerine ara verdi. Destek mitingine aralarında CHP Gençlik ve Kadın Örgütü, HDP, Halkevi Derneği başta olmak üzere çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile amatör tiyatro gruplarının destek verdi.
Grup üyeleri Özcan Arslan, sokağın türküsünü, şiit, ağıt ve nabzını bildiklerini, Avcılar’da halkın desteğini her zaman yanlarında bulduklarını söyledi. Arslan, “Müziğin dini, dili ırkı,, mezhebi olmaz. Bize saldırılmasındaki amaç, yobaz zihniyetin eleştiriye tahammülsüzlüğü, kendisinden olmayana yaşam hakkı tanımamasıdır. Biz, Aşık Veysel ile Pir Sultan Abdal, Mahzuni Şerif, Neşet Ertaş ile Şeyh Bedrettin ile yarin yanağından gayri her şeyimize ortak olduğumuzda sokaklarımızda güller açacağını biliyoruz” dedi. Arslan, bundan böyle de müzik yapmaya devam edeceklerini ifade ederken, yerel yönetimlerden kendilerine müzik yapacakları yer göstermesini istedi.
Grup üyesi Deniz Dağhan, bir soru üzerine Pitbull köpek sahiplerinin kendilerine saldıran kişiye yönelik saldırı olduğunu düşünerek müdahale ettiklerini söylediklerini, kendilerine saldıranlardan onlarla aynı seviyeye düşmemek için şikayetçi olmadıklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI