Kırşehir’de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 25. dönem milletvekilliği için ilk kadın aday adayını basına tanıttı.
Öğretim Üyesi Ayfer Şahin parti teşkilatları ve yoğun bir kadın seçmenle birlikte görevinden istifa ederek aday adaylık sürecini açıkladı. Şahin, "Daha etkin olabilmek ve etkin hizmetler üretebilmek için aday adayı oldum" dedi.
Öğretim Üyesi Şahin parti binasında yaptığı açıklamada, "TBMM ve Kırşehir’e artık kadın eli değsin istiyoruz. Kadının nezaketi,naifliği,titizliği,azmi,çalışma ve kararlılığının artık fark oluşturmasını istiyoruz. Şehrimizden göçü durduracak şekilde projelerimizi inşallah hayata geçirmek istiyoruz. Kırşehir’de özellikle hayvancılığı gün yüzüne çıkarmak ve geliştirmek istiyoruz" diyerek 2011 seçimlerinde kadın milletvekili sayısının 79 olduğunu hatırlatan Şahin, "Bu sonuç ülkemizin kadınları açısından kadın siyaseti açısından olması gereken seviyede değil, 2015 seçim sonuçlarına göre ise Kırşehir’in nüfusunun yüzde 52’sini kadınlar oluşturmakta bizlerde bu yüzde 52’lik dilimin artık aktif olmasına talibiz" ifadelerini kullandı.
Şahin, 2007 yılında ’Başöğretmen’ unvanını Milli Eğitim Bakanlığının Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselmesi projesi ile almıştı.