Samsun'da kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan simide 1 lira zam yapıldı. Simit, eski fiyatıyla 3 TL'den satışa sunuluyorken, gelen zamla birlikte yeni fiyatı 4 TL olarak güncellendi. 

"SİMİTÇİLER UN DESTEĞİ ALMIYOR"

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, simide gelen zam ile ilgili Kanal S'ye açıklamalarda bulundu. Yiğit, simidin yapımında kullanılan malzemelerin maliyetinin artması nedeniyle zam yapmak zorunda kaldıklarını açıklayarak, "Simidin fiyatına gelen 1 lira artışın başlıca sebepleri var. 6 ay önce 30 liraya aldığımız susamı bugün 50 lira civarı alıyoruz. Unun fiyatı ise 300-350 lira arasında ve bugün almak istesek 500-520 lira gibi fiyatı var. Gönlümüz hiçbir zaman zamdan yana değil. Ama şartlara da bakacak olursak zam kaçınılmaz oluyor. Bizler de ister istemez bunu uygulamak zorunda kalıyoruz. Samsun'da bugün yaklaşık olarak merkezimizde 25 tane simitçi arkadaşımız var. Onların da çıkarlarını korumak ve kollamak adına 1 lira gibi zam yapmak zorunda kaldık. Susamı ithal olarak alıyoruz. Simit için kullandığımız un desteğini fırıncılarımız, pidecilerimiz faydalanıyorken simitçilerimiz faydalanmıyor" şeklinde konuştu.    

SAMSUN'DA EKMEĞE ZAM GELECEK Mİ?

Simide gelen zammın ardından, ekmek fiyatlarının da artıp artmayacağı ile ilgili konuya açıklık getiren Yılmaz, önlerini göremediklerini belirterek, "Bizim şu an simitçilere karşı avantajımız, aldığımız buğday fiyatını devletimiz bir şekilde tolere edebilmesi diyebilirim. Buradaki önlemden dolayı bugün ekmek artışı olmuyor. Önümüzdeki günlerde de ekmeğin fiyatında değişiklik olup olmayacağına dair net bir şey söyleyemem" dedi.

Yeni fiyatlardan satış başladı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.