Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - TÜRKİYE Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Tayfun Özbek, son günlerde yaşanan terör saldırılarına tepki gösterdi, "Bizlere postallarımızı tekrar giymeye mecbur etmeyin" dedi.
Kahramanmaraş'ta, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 5'nci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Albay Uzay Şahin, Türkiye Harp Malulü, Gazi, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Yunus Karaman, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Tayfun Özbek, gaziler, askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okunan törende, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yapıldı.
Törende konuşan Türkiye Harp Malulü, Gazi, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Yunus Karaman, emperyalist güçlerin, terör örgütü olarak IŞİD, PKK ve PYD'yi etkin şekilde eli kanlı taşeron olarak kullandığını savundu. Karaman, terör örgütlerinin dökülen kanda boğulacağını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Bulunduğumuz coğrafya tarihin en kanlı savaşlarına, en karmaşık siyasi oyunlarına sahne olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Büyük Ortadoğu Projesi'ni gerçekleştirmek isteyen emperyalist güçlerin, terör örgütü olarak ülkemizde IŞİD, PKK, PYD'yi etkin şekilde eli kanlı taşeron olarak kullanmaktadır. Bilinmelidir ki Türk halkının azim ve kararlılığı, her türlü zorluğu yenmeye, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni sonsuza kadar yaşatmaya muktedirdir. Vatanın bütünlüğü uğruna akan şehit ve gazi kanlarının hesabının mutlak suretle sorulacağından eminiz. Vatanın bütünlüğü uğruna, şanlı bayrağımızın al rengi, son dönemde toprağa düşen şehitlerimizin kanlarıyla daha da katmerleşmiştir. Şehitlerin kanlarıyla sulanmış topraklara, ihanet tohumları ekmeye çalışan zihniyetleri lanetliyorum. Neyin mücadelesini veriyorsunuz ve neyin gayesini yüceltmeye çalışıyorsunuz? Hangi dünyanın hevesine kapıldınız? Üç günlük dünya için düşmanlık yaymak mı bütün çabanız? Tarih ve zaman, sizlere hiçbir şeyi öğretmedi mi? Yazıklar olsun, merhametini kana bulayanlara. Size öfke duymak isterdik ama siz buna bile değmezsiniz. Çünkü acınacak haldesiniz. Başka devletlerin gölgesine sığınarak kendi cennet vatanını bölmeye çalışan, hain, rezil ve kalleş amaçlarınıza ulaşamayacaksınız ve döktüğünüz kanda elbet boğulacaksınız."
Aynı zamanda Kıbrıs gazisi de olan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Tayfun Özbek ise, şehitlerin vurulunca değil, unutulunca öleceğini anımsatarak, bizlere postallarımızı tekrar giymeye mecbur etmeyin. Bizim şanlı sayfalarımız biraz daha artar ve sıklaşır. Ama sizler, bu ruhun pençesinde paramparça yok olup gidersiniz. Her zaman olduğu gibi şehit vurulunca değil, unutulunca ölür inancıyla bütünleşmiş olan saygıdeğer gazi arkadaşlarım; kimimiz bu savaşlarda süngünün ucunda, kimimiz merminin vızıltısında, kimimiz torpil yolunun bombalı dehşetinde sürdürdük. Sıkıntılı, korkulu günler geçirdik. Ama hep vatan dedik. Korktuk, vatan geldi aklımıza geçirdik. Acılar çektik, ulusumuzu düşünüp unuttuk. Helal olsun akan ve akacak kanımız bu vatana dedik" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI