PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor’da yapılan olağan kongrede mevcut başkan İsmail Erkut Tutu, yeniden başkan seçildi.
Samsunspor Kulübü Olağan Kongresi Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongreye mevcut başkan İsmail Erkut Tutu, yönetim kurulu, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcalıoğlu, ilçe belediye başkan vekilleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve delegeler katıldı.
Kongrede saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından divan oluşturuldu. Daha sonra yönetim kurulu faaliyet raporu, kesin hesap ve tahmini bütçe ve denetleme kurulu raporu okundu. Çeşitli tüzük değişikliklerinin de görüşülerek kabul edildiği kongrede tek aday olan mevcut başkan Erkut Tutu, delegelerin tamamının oyunu alarak tekrar başkan seçildi.

“ÇOK ZOR GÜNLER YAŞAYACAĞIZ”

Kurul sonrası söz alan Başkan Tutu, "Çok zor günler yaşayacağız. Haziran ayına kadar zor geçecek. Onun için el ele verip Samsunspor’a her kim ne katkı sağlıyorsa yapması lazım. El ele vererek Samsunspor’un yaşayacağı sıkıntılara aşmasına kim sağlayacaksa bize destek vermesini rica ediyorum. Biz bu süreçte hatalar ve eksiklikler yapacak olabiliriz. Sonuçta bu hataları ve eksiklikleri giderecek olanlar yine bizleriz. Onun için bu yaşadıklarımızın için de eksik ve hatalı gördüğünüz konuları lütfen yönetim kurulundaki arkadaşlarla paylaşın. Biz de sıkıntıları aşma konusundaki bu desteklerinizden faydalanalım. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

İsmail Erkut Tutu’nun yönetim kurulu listesi şöyle:
"Ömer Çoruh, Rüştü Arapoğlu, Ali İhsan Aka, Metin Ateş, İbrahim Çevik, Hasan Bozal, Ahmet Bülent Günen, Adem Yazıcı, Ömer Tekin, Fikret Yalçın, Abdurrahman Güngör, Serhat Kurt, Fazlı Abdik ve Orhan Bülbüloğlu."

Seçim sonrası tebrikleri kabul eden Samsunspor Başkanı İsmail Erkut Tutu, günün anısına katılımcılar ve yönetim kurulu üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Tutu, 27 Aralık 2014’te yapılan olağanüstü kongre ile göreve gelmişti.