Fatih TURAN/TRABZON, () - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Trabzon'da Yeşil Yol Projesi'nin yayla turizmini geliştireceği görüşünü savundu. Eroğlu, “Yeşil Yol'un ormandan geçen kısmı çok cüzi miktarda. Trabzon'da 13 adet ağaç kesilmiş. Geniş bir otoban yapmıyoruz. Mevcut yolu düzenli bir hale getiriyoruz" dedi.
Trabzon Valiliği'ni ziyareti sonrasında bölgeye yapılan yatırımlar konusunda açıklamalarda bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Trabzon’da son 13 yılda 14 milyar liralık yatırıma imza attıklarını; kenti dünya turizmine açmak için önemli çalışmalar yürüttüklerini anlattı. Toplantı sonunda bir gazetecinin bölgede yapımı devam eden Yeşil Projesi kapsamında kaç ağaç kesildiğine ilişkin sorusunu, projenin sadece Trabzon bölümüne indirgeyerek yanıtlayan Eroğlu, şunları söyledi:
"Yeşil Yol'un ormandan geçen kısmı çok cüzi miktarda. 13 ağaç kesilmiş. Geniş bir otoban yapmıyoruz. Mevcut yolu düzenli bir hale getiriyoruz. 13 tane ağaç kesilmiş. İstersen onun yerine 13 bin adet fidan dikelim. Kabul ediyor musunuz? Bu yol bir orman yoludur. 13 adet ağaç kesilmiştir Trabzon’da. Kesilen ağaçlarda ahım şahım ağaç da
değil. Küçük bodur ağaçlardır." .
Türkiye'nin dünyada orman varlıklarını artıran nadir ülkelerden biri olduğunu anlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Yemyeşil bir yol olacak. Bizim işimiz zaten ağaçları artırmak, ormanları korumak. Oradaki vatandaşlar çok memnun. Çünkü yayla turizmi gelişecek. Orada yaşayan vatandaşlar, ‘Bu yolu bir an önce yapın’ diyor ama dışarıdan gelen bazı insanlar, provoke etmek isteyenler, buna karşı çıkıyor. Vatandaşı mı dinleyelim, 3-5 tane provokatörü mü?" dedi.

FOTOĞRAFLI