Tokat il genelinde yoğun şekilde devam eden kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.
Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm okullarımızda perşembe günü eğitim öğretime ara verilmiştir" denildi.
Ayrıca engelli ve hamile kamu personeline bir gün süre ile idari izin verildi. Kar tatili ile birlikte öğrenciler ise sevinç yaşadı. Tatilde doyasıya kartopu oynayacaklarını ifade eden öğrenciler, kartopu savaşı yaptı. Çocuklar kadar kar özlemi çeken yetişkinlerde kendilerini kartopu oynamaktan geri alamadı.
301 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
yoğun şekilde devam eden kar yağışı nedeni ile Tokat-Sivas karayolunda aksamalar yaşandı. Geyraz mevkisinde ağır tonajlı araçların bir benzin istasyonunda bekletilirken, trafik kontrollü olarak sağlanıyor. Kar yağışı nedeni ile kent merkezinde birçok maddi hasarlı kaza meydana geldi. Tokat Belediyesi yanındaki yokuş aşağı yolda meydana gelen zincirleme kazada 5 araç birbirine girdi. Belediyeye ait kar temizleme aracına çarpan 4 otomobilde maddi hasar meydana geldi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gököçe, 301 köy yolunun ulaşıma kapandığını, ekiplerinin çalışmalarına devam ettiğini kaydetti.