AMASYA(AA) – Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, Orta Öğretime Geçiş ve LYS'de ilçede birinci olan öğrencilere bilgisayar hediye etti.

Orta Öğretime Geçiş Sınavı ile LYS'de ilçe birincisi olan öğrenci ve okul idarecileri ile velilerini makamında ağırlayan Taşdan, başarı gösteren öğrenciler ile öğretmen ve velilerini tebrik etti.

İlçe olarak eğitimde kalite ve başarıyı artırma adına okul, veli ve öğrenci çerçevesinde yürüttükleri faaliyetlerin meyvesini almaktan memnuniyet duyduklarını dile getiren Taşdan, "Başarı sağlayan öğrencilerimizin kız olması da ayrıca sevindirici durum. Kız öğrencilerimizin daha özverili gayret gösterdiklerini görüyoruz. Bu başarıların diğer öğrencilerimize örnek olmasını diliyorum" dedi.

Başarılarıyla fark yaratan öğrencilerin azimleriyle mutlu olduklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Davu ise "Başarının el birliğiyle ortaya çıkacağından hareketle okul, veli ve öğrenci üçgeninde güçlü bağlar ortaya çıkaracak 'öğretmenim çaya geliyor' projesini 2015-2016 eğitim yılında da devam ettireceğiz" diye konuştu.  

Daha sonra Taşdan, Orta Öğretime Geçiş Sınavında 494 puan alarak ilçe birincisi olan Dilara Gedizli ile LYS'de 448 puan alarak ilçe birincisi olan Beyzanur Karaköse'yi dizüstü bilgisayar ile ödüllendirdi.