Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Nisan ayında kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası’nda panel, konferans, yarışmalar, konser ve asr-ı saadet dönemini yansıtan görsel programlarla Peygamberimiz (S.A.V) anılacak. Bu etkinliklerden biri de 1 Hadis 1 Film Yarışması…
Selçuklu Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, “1 Hadis 1 Film Kısa Film Yarışması” düzenliyor. Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in hadislerini ve hayatını farklı pencerelerden yorumlamak, anlamak ve anlatabilmek amacıyla düzenlenen yarışma için başvurular başladı. Yarışmaya yurt içi ve yurt dışından kısa filmle ilgilenen tüm amatör ve profesyonel yarışmacılar katılabilecek. Yarışmanın Jüri Başkanlığını ünlü yapımcı, yönetmen ve senarist Osman Sınav yapacak.
“1 Hadis 1 Film” yarışmasına katılacak yarışmacılar çektikleri filmlerini 10 Nisan 2015 tarihine kadar teslim etmeleri gerekiyor. Ön seçiciler kurulu ve seçiciler kurulunun değerlendirmelerinin ardından başarılı olan eserler için 22 Nisan 2015 tarihinde ödül töreni düzenlenecek. Yarışma Sonunda başarılı olan filmler arasından; Birinci olan kısa film, Canon EOS 5D Mark III ve Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM Lens; İkinci olan kısa film Apple Macbook Pro 15 inç İ7 2,5 GHz, Üçüncü olan ise Phantom 2 Vision Plus Multikopter Seti ile ödüllendirilecek.
1 Hadis 1 Film yarışması için daha fazla bilgi almak isteyen katılımcılar www.1hadis1film.com adresini ziyaret edebilir.