KADINLAR hentbolda EHF Challenge Cup 3'üncü tur rövanş maçında İsviçre'nin Rotweiss Thun takımını deplasmanda 27-23 yenen İzmir Büyükşehir Belediyespor son 16'ya kalmanın sevincini yaşadı.
Rakibini geçtiğimiz hafta Celal Atik Spor Salonu'nda 27-17 mağlup eden mavi beyazlı ekibin antrenörü Celal Gençoğlu, ilk kez Avrupa arenasında mücadele eden Thun karşısında tecrübenin galip geldiğini söyledi. Her iki maçta da çok üstün olduklarını ifade eden Celal Gençoğlu, "Salı günü rakibimiz belli olacak. Hedefimiz finale kadar gitmek" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyespor, Challenge Cup'ta 2000-2001 sezonunda çeyrek final, 2008-2009 sezonunda da yarı final oynama başarısı gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediyespor, geçen sezon ise 3'üncü turda Belarus'un Gorodnichanka takımına iki maçta da yenilerek turnuvaya veda etmişti. 
MUHTEMEL RAKİPLER
Sokol Poruba (Çek Cumhuriyeti), Rocasa Gran Canaria (İspanya), Shqipona (Kosova), Vardar Junior (Makedonya), Schuler Afbouwgroep Virto (Hollanda), Start Elbiag (Polonya), Izvor Bukovicka Banja (Sırbistan), Minaqua Vojvodina (Sırbistan), Yellow Winterthur (İsviçre), Karpaty (Ukrayna) 

FOTOĞRAF