Taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 3’ü ağır olmak üzere 7 işçi çeşitli yerlerinden yaralandı.
İddiaya göre, olay, Sevindik köyü sakinleri geçtiğimiz günlerde, Avrupa Birliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yaptığı alana gelerek çalışmanın çevreye zarar verdiğini, bu nedenle çalışmaların durdurulması yönünde açıklamada bulundu. Şantiye yetkilileri ise, çalışmada çevre kirliliği ile ilgili herhangi bir durumun olmadığını belirterek çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Bunun üzerine 3 gün önce şantiye alanına gelen bir grup sevindik köyü sakini, alandaki konteynerlere kurşun sıktı.

Can güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle çalışmalarını durdurma noktasına getiren şantiye yetkilileri, belediye ekiplerine başvurdu. Bunun üzerine bugün çalışma alanına giden belediye ekipleri çevrede incelemede bulundu. Bu sırada toplanan sevindik köyü sakinleri, şantiye sahasına yürüdü. Ellerinde taş ve sopaların bulunduğu grup, çevrede çalışan işçilere saldırdı. Silahların da kullanıldığı saldırıda 3’ü ağır olmak üzere 7 işçi çeşitli yerlerinden yaralandı.
Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen jandarma ekipleri, köylüleri alandan uzaklaştırdı. Bölgeye sevk edilen ambulanslar da olayda yaralanan 7 kişiye anında müdahale ederek Diyarbakır Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırdı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanı Necati Pirinççioğlu, “Köylüler tarafından taşlı sopalı saldırıya uğradık. Saldırıda 7 kişi yaralandı, yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Bu tesis bütün kentin, 17 ilçeyi de içine alacak şekilde çöp bertaraf istasyonudur. Burada çevreye zarar verecek herhangi bir şey söz konusu değildir. 2007’den beri yapılan fizibilite çalışmalarında ikna olunduktan sonra bu projeye başlandı” dedi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.