SÜPER Lig'in ilk 3 haftasını mağlubiyetle kapatan Mersin İdmanyurdu, Cumartesi günü İstanbul deplasmanında Galatasaray karşısında çıkış arayacak. Maçın hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdüren Mersin İdmanyurdu İstanbul’dan puan yada puanlarla dönmenin haseplarını yapıyor.
Basın sözcüsü Ayhan Erdem, Galatasaray önünde sergileyecekleri olumlu futbolla ligde çıkış yakalamak istediklerini belirterek "Ligdeki 3 maçı da kaybetmemizin stresini elbette ki hissediyoruz. Ancak, geçtiğimiz sezon yakalanan başarıyı bu futbolcularımızla yakaladık. Galatasaray karşısında galip gelerek hem taraftarlarımızı sevindirmek hem de ligdeki ilk puanlarımızı almak istiyoruz. Galatasaray’ın gücünü biliyoruz. Galatasaray gerek kadro kalitesi gerek taraftarı gerekse de camia olarak bu ligin köklü ekiplerinden biri. Onların da lige istedikleri gibi başlayamamış olmaları bu maçın daha zor geçmesine sebep olacak. Ancak biz de iyi bir ekibiz. Galatasaray karşısında karakterli ve öz güvenli bir futbol sergileyerek taraftarımızı sevindirmek istiyoruz. Güçlü rakibimiz karşısında alacağımız puan ya da puanlar bizi gelecek haftalar için daha özgüvenli ve kendinden daha emin bir takım kimliğine sokacaktır" dedi.
İstanbul’daki Mersin İdmanyurdu taraftarına da çağrıda bulunan Erdem şunları söyledi:
"Bizim hem iç saha, hem de deplasmanlardaki en önemli itici gücümüz olan taraftarımıza Galatasaray karşısında da büyük iş düşüyor. Özellikle İstanbul’daki Mersin İdmanyurdu taraftarlarına çağrıda bulunmak istiyorum. Onların da desteği ile bu karşılaşmadan başımız dik bir şekilde ayrılacağımızdan hiçbir şüphem yok. Güçlü rakibimiz karşısında galip gelerek taraftarımıza 3 puanı hediye etmek istiyoruz. Taraftarlarımız 90 dakika boyunca tribünden verecekleri destek ile galibiyete ortak olsunlar" ifadelerini kullandı.
Galatasaray maçı için cuma günü öğle saatlerinde İstanbul'a gidecek olan kırmızı lacivertlilerde, eksik ve sakat futbolcu bulunmuyor.

FOTOĞRAF