ÇORUM (AA) - Van'da uygulama noktasından kaçan kamyonet sürücüsünün çarpması sonucu şehit olan polis memuru Yaşar Uysal'ın Çorum'daki babaevinde hüzün var.

Evli ve bir çocuk babası olan Yaşar Uysal'ın (26) Çorum merkeze bağlı Güney köyünde yaşayan babası Mustafa Uysal'a acı haberi, İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri verdi. Uysal ailesinin evine Türk bayrakları asıldı. 

Evin önünde de 112 Acil Servis ekipleri ve ambulans bekletildi. Ailenin yakınları ve vatandaşların yanı sıra AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ile AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu da acıyı paylaşmak üzere şehidin babaevine geldi.

Evde Kuran-ı Kerim okunarak, dua edildi. 

AK Parti İl Başkanı Bekiroğlu'nun teselli etmeye çalıştığı baba Mustafa Uysal, "26 yaşında fidan gibiydin... Ben şimdi iki tane evladına ne diyeyim yavrum" dedi. 

Anne Fatma Uysal da evlatlarını "yarım ekmekle" büyüttüğünü belirterek, göz yaşlarına hakim olamadı.   

- Hamile eşi hastaneye kaldırıldı 

Şehit polis memuru Uysal'ın hamile olan eşi Esin Uysal'ın (24) doğum yapmasına yaklaşık 15 gün kaldığı için bir süredir komşu köydeki babaevinde kaldığı öğrenildi. 

Acı haberi alan Esin Uysal, fenalaşması üzerine ambulansla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Uysal'ın, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. 

Şehidin dayısı Mustafa Şengül, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çok üzgün olduklarını ifade ederek, "Acımız büyük. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

Şehidin 4 kardeşi olduğunu belirten Şengül, "Kardeşi Mehmet de şuanda askerliğini Van'da yapıyor. Terhisine de yaklaşık bir ay kaldı. Bir kardeşi burada işçi, kız kardeşi de İtalya'da yaşıyor. Kendisine haber verdik, o da yarın sabah burada olacak" diye konuştu.

Şehit Uysal'ın cenazesinin, yarın Van'da düzenlenecek törenin ardından uçakla Merzifon Havaalanı'na getirileceği ve öğleden sonra köy mezarlığında defnedileceği öğrenildi.

Van-Gürpınar karayolunda uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, durumundan şüphelendikleri kamyoneti durdurmak istemiş, polisin "dur" ihtarına uymayan sürücü, kamyonetle olay yerinden kaçarken, yola kapan bırakmaya çalışan polis memuru Yaşar Uysal'a çarpmıştı.

Ağır yaralanan Uysal, kaldırıldığı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şehit olmuştu.