Rusya, Moskova'da taşıdığı kesik çocuk başıyla dünyayı şoke eden kadın, ''bunu yapmamı Allah emretti'' dedi.

''BUNU YAPMAMI ALLAH EMRETTİ''
Rusya'nın başkenti Moskova'da pazartesi günü kesik çocuk başı taşırken yakalanan 38 yaşındaki Özbek dadı Gyulchekhra Bobokulova, mahkemeye çıkarıldı. 2011 doğumlu Nastya Meshcheryakova adlı kız çocuğunun kesik başıyla sokakta dolaşan 3 çocuk annesi dadı, "bunu yapmamı Allah emretti" diyerek kendini savundu.



GAZETECİLERE GÜLÜMSEYEREK SUÇUNU KABUL ETTİ
"Allah barış haberlerini vermek üzere ikinci bir peygamber gönderiyor" diyen kadın, aç olmasından şikayet etti ve "bir hafta içinde öleceğini" de söyledi. Mahkemeye getirildiğinde gazetecilere gülümseyen Bobokulova, suçunu kabul edip etmediği sorulduğunda, ''evet'' diye yanıt verdi.



POLİS ERKEK ARKADAŞINI ARIYOR
Bobokulova'nın suç ortağı olup olmadığı da araştırılıyor. Dadının küçük çocuğu öldürdüğü apartmanda erkek arkadaşının da olduğu ihtimal dahilinde. Polis şimdi ismi açıklanmayan ve Bobokulova'yı bu hale getirdiğinden şüphelenilen erkek arkadaşı arıyor.



ŞİZOFRENİ HASTASI OLDUĞU KONUŞULUYOR

Moskovsky Komsomolets gazetesi ise kadının şizofreni hastası olduğu iddiasını ortaya attı. Özbekistan polisine dayandırarak yapılan haberde, psikiyatrik muayenelerden geçen Bobokulova'nın 15 yıldır şizofren olduğunu yazıldı. 2 ay boyunca gözaltında kalacak olan Gyulchekhra Bobokulova'nın alacağı cezanın en az 3 yıl hapis cezası olacağı belirtiliyor. Kadın gerçek şizofreni hastası yoksa korkunç eylemi bilinçli bir şekilde mi gerçekleştirdi önümüzdeki günlerde belli olacak. 

Kaynak: Haberler.com