Çin Ulusal Sağlık ve Aile Planlama Komitesi, H7N9 virüsünün ülkede  görülme sıklığına ilişkin yaptığı açıklamada, aralık ayından bu yana 106 kişinin  yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda hastanın halen tedavi gördüğünü duyurdu.
 
Komite, ülke genelinde aralık ayında 106 kişide rastlanan H7N9  virüsünün 20 kişinin ölümüne yol açtığını, geçen ay kuş gribine 192 kişinin  yakalandığını ve bunlardan 79’unun hayatını kaybettiğini belirtti. 61 kişide kuş  gribi tespit edilen bu ay ise 7 hastanın öldüğü açıklandı.
 Kanatlı hayvanlardan bulaşan hastalığın, çoğunlukla ülkenin  güneyindeki Sıçuan, orta kesimindeki Hunan ve doğusundaki Cıciang eyaletlerinde  görüldüğüne işaret edildi.
Diğer yandan, Cıciang, Hunan, Sıçuan ve Guangdong eyaletlerinde salgın  vakalarının artması üzerine kanatlı hayvan ürünlerinin ticareti yasaklandı.
 Sağlık makamları, aralık ayından bu yana 359 kuş gribi vakası rapor edildiğini söyleyerek, ülkedeki yerel yönetimlere hastalığın görülmesi durumunda  kanatlı hayvan ve ürünlerinin ticaretini durdurmaları uyarısı yaptı.
 Uzmanlar, H7N9 virüsünün hayvandan insana geçtiğini ancak insandan  insana bulaşmasının mümkün olmadığını vurguluyor. Kuş gribinin görüldüğü  bölgelerde yoğun önlemler alınmasına rağmen hastalık bahar ve kış aylarında diğer  aylara oranla daha hızlı salgına dönüşüyor.
 
Çin'de H7N9 virüsü, ilk defa Mart 2013'te görülmüştü.