RİZE (AA) - Rize'nin İkizdere ilçesinde kar yağışı nedeniyle 6 günden beri yaylada mahsur kalan 5 avcı, askeri helikopterle kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, 6 gün önce avlanmak için Cimil Yaylası'na giden Ömer Kurt, Kerim Erkan, Serkan Civelek, Abdullah Erzurum ve Ahmet Güzel, yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldı. Avcılar, daha sonra yürüyerek yayla yakınındaki Başköy köyüne indi.

Avcılar geri dönmeyince Rize Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü (AFAD) ile jandarma ekiplerince arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

Başköy sakinlerinin haber vermesi üzerine avcıların yeri tespit edildi ancak yolu kar yüzünden kapalı köye ulaşılamaması nedeniyle Rize Valiliğince Malatya 2. Ordu Komutanlığı Hava Arama Kurtarma Birliğinden helikopter istendi. 

Başköy'deki 5 avcı, askeri helikopterle kurtarılarak, İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.

- "Ölümden döndük"

Serkan Civelek, gazetecilere yaptığı açıklamada, araçla avlanmak amacıyla gittikleri yaylada mahsur kaldıklarını belirterek, "Kar yüzünden gittiğimiz yerden dönemedik ve aracımızı orada bıraktık. Ölümden döndük" dedi.

Hiç kimseye haber veremediklerini kaydeden Civelek, şunları söyledi:

"Telefon ve elektrik yoktu. Hiç kimseye ulaşamadık. Yemeğimiz bitmişti. Zor durumdaydık. Şu anda herhangi bir sağlık sorunumuz yok. O fırtınada orada kalsaydık, hiç kimse yaşamazdı. Çok zorlandık. Yayladan Başköy köyüne inmemiz bir mucize. Çok zor şartlarda indik. Arkadaşlar ulaşamayınca bizi helikopter kurtardı."